Škoda Fabia (2006)
15.5.2013Tak jsem se rozhodl se podělit o zkušenosti s mojí Fabii. Fabii jsem koupil na začátku letošního roku (2013) jako ojetou a dovezenou z DE. Předtím jsem…
Škoda Fabia (LiborTDI)
Atomas 15.05.2013 14:58
Pěkný kousek
Hezká kára s pěknou výbavou. Osobně se mi design první Fabie líbí více, než současné. Také jsem měl krátkou Fabii, kterou jsem z důvodu rozrůstající rodiny vyměnil za kombíkovou. Ale nyní bych už asi nekoupil podruhé vůz stejného modelu už jenom proto, abych vyzkoušel něco naprosto nového. Takže - ať ti Fábka skvěle jezdí a mnoho šťastných kilometrů. :yes:-
LiborTDI 15.05.2013 15:11
« Re: Pěkný kousek
Ahoj, a díky za hodnocení :-)
Ono s tím designem s tebou souhlasím, ty druhé Fabie už nejsou tak hezké, i když jsem slyšel hodně názorů na to, že třeba interiér druhé Fabie je hezčí, s čímž teda fakt nesouhlasím..
Taky jsem přemýšlel nad jiným autem, v merku byl pořád koncern (VW Golf/Bora nebo Audi A4) Ale nakonec i trochu kvůli penězům, jsem šel opět do Fabie, hlavně taky teda proto že už člověk ví kde co a jak, a udělá si hodně věcí v klidu a doma.
Ještě jednou díky za hodnocení a komentář a i tobě přeju hodně km :-)
Verny_2013 15.05.2013 23:57
dobrá volba
Ahoj, pro běžné ježdění sis vybral skvěle. Fabka 1 gen je až na motor 1,2 HTP dobře postavené auto bez významných chyb. Je to pracant, který nezklame je spolehlivý s levnou údržbou a 1 gen je navíc i po letech stále pěkná obzvlášť v kombíku. Navíc to máš s jedním ze dvou skvělých motorů 1,9 TDi 74 Kw, já bych šel asi spíš do 1,4 16V 55Kw ale je to o ekonomice jízdy a osobních preferencích. Přeju hodně šťastných km bez poruch a nehod. A bacha na zajíce! Ale to si snad už vybrala původní majitelka.-
LiborTDI 16.05.2013 10:04
« Re: dobrá volba
Ahoj, ono k té 1.2HTP, pro mě to byl dobrý motor, do města byl ideální, teda pokud beru verzi 12V 47kw :-) ten byl fakt super, jelo to hezky, ale bohuzel na dálnici už ztracel dech, a musel se točit, což znamenalo hodně vytáčet motor, když jsem jel skrz ČR, tak s HTP jsem dvakrát tankoval, s tímhle TDI jsem to dal na nádrž tam i zpět :-) Jinak souhlasím kombík je strašně hezkej, ten se jim prostě povedl, ono obecně pro mé oko jsou lahodnější kombíci >:D
Díky za chválu a i tobě hodně dobrých km :-) Jinak na zajíce dávám pozor, auto je extra připojitěné, ale předevčírem jsem vzal lišku a odnesl to levý podběh :-(
miruszakus 16.05.2013 05:26
Dobře jste si vybral, mám s tímhle motorem ty nejlepší zkušenosti. Služebně jsem s takovou fabií najezdil zcela bez problémů 220 tis.km při spotřebě 4,8-5,2 l/100km. Auto stále jezdí ve firmě, má teď najeto 550 tis.km!! s původním turbem, spojka a setrvač
>:D-
LiborTDI 16.05.2013 10:05
« Re: Dobře jste si vybral, mám s tímhle motorem ty nejlepší zkušenosti. Služebně jsem s takovou fabií najezdil zcela bez problémů 220 tis.km při spotřebě 4,8-5,2 l/100km. Auto stále jezdí ve firmě, má teď najeto 550 tis.km!! s původním turbem, spojka a set
Díky, vím že tenhle motor vydrží hodně, sice třeba rotačka 66kw vydrží ještě víc >:D Ale mě vyhovuje tenhle, když se o něj člověk dobře stará tak se mu auto odmění dobrou službou :-) Znám jednoho, co má taky okolo 600.000km a jezdí na původním turbu i spojce, jen měnil alternátor a klasické věci, sice auto už nemá takový tah jako mělo, ale i tak je to super nájezd km :-)
Janxxx 20.05.2013 19:04
Řadicí páka
;-) Chtěl jsem se zeptat na tu řadicí páku ona s toho Superba 2 tam jde vyměnit nebo je potřeba nějaké upravy?? Děkuji
Jinak hezká Fabča ..mám ji taky s tímto motorem akorát ATD a šlape paradně takže at vám slouží ;-)-
LiborTDI 22.05.2013 13:49
« Re: Řadicí páka
Jo díky moc :-)
Jsou dvě možnosti, buď se koupí řadička ze Sup2 a předělá se na rámeček co je ve Fabii, a nebo se čas od času objeví s už hotovým rámečkem :-)
Ale jinak se odcvaká ta koženka, přehodí se rámeček a znova se nacvaka, pokud nemáte možnost to udělat takhle, tak vycvaknou, napasovat na rámeček z Fabie a nalepit to natvrdo :-) Ale jinak tam sedí, na tyčku uplně přesně.
Měl jsem původní ze Sportline a tam byla kulatá, ta mi tak neseděla, tak jsem chtěl z Elegance verze, a nakonec jsem zvolil tuhle volbu a absolutně nelituju :-)