Peugeot 206 CC (2002)
28.8.2011Proč jsem si vybral cc? Chtěl jsem auto na běžné ježdění do práce, do města, atd. Potřeboval jsem něco, s čím ujedu pohodlně 1000km za den, na zimu…
Peugeot 206 CC (Kosťa_PSA)
Kosťa_PSA 02.01.2012 13:55
Zima
Když je hodně zima, vrže mu ventilátor.
Všechno ostatní šlape jak má a jízdní vlastnosti na sněhu jsou dobré. :-)
Jenom střechu jsem mu nezkoušel stahovat. Když klesne teplota pod 10°C, je celý mechanismus střechy takový nějaký zatuhlý a nechci ho zbytečně trápit. Počkám si do jara. -
Kosťa_PSA 17.02.2012 11:03
Větší zima
Napadl sníh a přituhlo.
Jak už jsem psal, sníh zvládá velice dobře. Jenom by se mi ve sněhu lépe jezdilo na užších kolech.
Co se týče mrazu a startování - po týdnu stání ve studené garáži při -15 až -24°C naskočil bez sebemenšího zaváhání.
Na to že je to francouz, zaslouží pochvalu. :-) -
Kuski 26.03.2012 20:25
Těsnost střechy
Zdravím. Musím říci, že toto vozítko bych chtěl pořídit své přítulce. :-) Mám dotaz, zda do auta nějak zatéká a zda dobře těsní i hluk při natažené střeše. To že se karoserie kroutí, tak to je normální jev všech kabrioletů, tak bych si s tím hlavu nelámal. :-) Jinak recenze celkem dobrá, ještě přidej pár fotek a máš to za 3x10-
Kosťa_PSA 26.03.2012 21:20
« Re: Těsnost střechy
Díky. Fotky přidám až ho po zimě umyju a nasadím letní kola. ;-)
Jinak co se týče těsnosti střechy - někdy, když ji nezavřu na rovině a auto je při zavírání střechy zkroucené, zůstane u spolujezdce v místě spojení střecha-čelní sklo skulinka a občas při brzdění nebo v zatáčce odtud ukápne kapka nebo dvě.
Nejspíš to bude souviset s nehodou, kterou kdysi prodělal.
Hluk tlumí střecha perfektně. Jen od skla dveří je ve vyšších rychlostech slyšet trochu aerodynamického hluku. Není to ale nijak nahlas. Přejel jsem s tím 400km po Německu s tachometrem na 170km/h a nevadilo mi to. (vzal si přitom v průměru 9,5l naturalu na 100km)
quicky 08.06.2012 22:01
206CC
zdravim ta, ked to financna situacia dovoli tak tiez by som si zaobstaral 206CC na leto :yes:
ako je to s jazdnymi vlastnostami po tom ako si upravil tie dorazy? zlepsilo sa to o nieco?
nemas nejake problemy s tymi bezramovymi oknami napriklad v zime? prepokladam, ze to nie je riesene ako na vw, ze pri otvoreni dveri sa mierne stiahne okno dole...
pridaj viac fotiek ked si tu jediny s CC ;-)-
Kosťa_PSA 13.06.2012 20:25
« Re: 206CC
Pár fotek už jsem přidal. ;-) Ještě vyfotím jak jsem vyřešil windschott a kam jsem nacpal pod kapotu fanfárky.
Ale k věci.. Jízdní vlastnosti jsou víc než OK. S nataženou střechou mi přijde tužší než favorit. Pazvuky na nerovnostech se částečně vrátily, ale to je jedno. Holt kabriolet. Nijak moc to nedráždí.
A s bezrámovými okny nemám nejmenší problém. Přesně jak píšeš, okýnka se při otevírání nehnou. Ale to je dobře. V zimě by mi to akorát přimrzlo a zbytečně by se opotřebovávala stahovačka i těsnění.
Jinak s těsností není problém. Jenom na dálnici slyším u okýnka malinko profukovat. Cítit to ale není. ...a není to žádná tragédie ani při 200km/h.
Hugo_lo 20.01.2021 07:57
Auto
Vyměnit mikrospínač je úplná banalita. Stačí si ho objednat z [odkaz] a přehodit. Je to otázka několika minut. Hned by to vypadalo líp, kdyby si do inzerátu nepsal, že nejde stahovat střecha, protože si na mikrospínač vylil pivo >:D . To by mě jako kupujícího od nákupu dost odrazovalo >:D .
Projevila se jen menší závada na elektrice - občas mají tendenci zhasnout světla. Díky dennímu svícení ale nezhasínají, jenom zacvaká relátko. ...časem dořeším.
Čekají nás rozvody, (a teď jsem rád že je to jenom obyčejná 206ka) zimní kola a uvidíme jak se bude tvářit na sníh a mráz.