Citroen C4 (IDELFI)
MOTOR :-((( 19.01.2012 22:13
Re: MOTOR :-((( 19.01.2012 22:42
Re: Re: MOTOR :-((( 19.01.2012 23:21
bicak77
- Re: Re: MOTOR :-((( 19.01.2012 23:48 Ronault.
Re: Re: Re: MOTOR :-((( 20.01.2012 10:27
- puchýře na kapotě !!!! 08.10.2012 17:29 IDELFI
- opět dopis z CITROENU :-) 22.04.2013 08:08 IDELFI
IDELFI 19.01.2012 22:13
MOTOR :-(((
Kdo chce více informací ohledně spokojenosti s motorem tak vám napíšu soukromě :-(-
Ronault. 19.01.2012 22:42
« Re: MOTOR :-(((
Napiš SZ... ale co tak tvůj pláč poslouchám, tak pláčeš nad normálním zvukem 1,6 VTi. Takhle cinkají všechny VTička a nejen VTI, ale třeba TSI. Je to prý zvuk vstřikovačů. Prostě to není Favorit s karbecem ;-)
Takhle nějak to zní prý více lidem: [odkaz]
Prý to je něco se vstřikováním... ale normální..-
bicak77 19.01.2012 23:21
« Re: Re: MOTOR :-(((
Ahoj Ronaulte, tak to si uhodil hřebíček na hlavičku, to je přesně ono!!! Mě to dělá taky tak. Takže jsem klidný, je to normální..no normální..mě ten zvuk vlastně tak úplně normální u benzínu nepřipadá..ale budiž, aspoň vím, že není důvod k panice ;-) Jenom sousedi musí být trošku zmatení - ráno odjíždím HáDéíčkem a večer se vracím VéTéíčkem >:D-
Ronault. 19.01.2012 23:48
« Re: Re: MOTOR :-(((
Tak jestli to opravdu nic není, to těžko říct, ale řešili to i pod 308 a všem to takhle chrastí. A jak se zaposloucháš třeba do TSIček, tak chrastí dost podobně, teda cinkají... Ale vtipné je, že podobně cinká i dCi, takže podobnost s diesely jsi nespozoroval jako první >:D
Ronault. 20.01.2012 21:04
« Re: Re: Re: Re: MOTOR :-(((
Tady máš černé ovce a Fabii, nevybereš si ;-) Navíc kdo ví, tady tohle cinkání, jestli je to ono, tak dělá všem VTi a je to zvuk vstřikovačů... Asi takhle, laicky... Výhody benzínového motoru je kultura chodu a široké rozpětí využitelných otáček, výhoda nafťáku spotřeba a točivý moment... a já mám poslední dobou pocit, že snaha aby byly v obou případech výhody obou motorů stejné, tak se tyhle motory sobě více a více blíží, takže přímovstřikové turbobenzíny začínají mít zvuk horší a horší, ale méně žerou a nafťáky sice nežerou méně, ale méně kouří, přitom mají kultivovanější chod >:D
Pokud ale jak říkám máš tenhle zvuk, tak to asi neprojde. Maximálně bych si nechal zapsat, že jsi na to upozorňovala, ale taky to je asi normální zvuk, když to tak mají všichni skoro všude ;-)-
Jetty 21.01.2012 06:12
« Re: MOTOR :-(((
To cinkání teda fakt uchu moc nelahodí. Ohledně TSI - tam to cinkání nejde z motoru, ale cvakání vydává ventil na palivovém filtru... Dělalo to už i 1.8T (i moje), ale není to tak hlučné. Tam se musí člověk opravdu zaposlouchat. Tohle VTI zní spíš opravdu jako malé HDi ;-\ -
bicak77 21.01.2012 08:31
« Re: Re: Re: Re: Re: MOTOR :-((( - vysvětlení Citroen
Včera jsem se v Citroenu dozvěděl wo co gou: tak prý se kvůli rychlejšímu zahřátí motoru natočí vačka a otevře více sací ventily (nemáme škrtící klapku). A to údajně produkuje ten zvuk...No neumím si to přesně představit, ale asi to s tím fakt souvisí. Prostě mi asi klepou ventily, než se vačka natočí po zahřátí do té správné polohy..asi???-
Jetty 21.01.2012 09:14
« Re: MOTOR :-((( - vysvětlení Citroen
Tak ten zvuk z druhého odkazu strčí do kapsy snad i Zetora >:D
Ne teď vážně. Při představě, že si koupím "vrchol kultivovanosti" v podobě benzínové atmosféry a po nastartování mi poleze z pod kapoty tohle, tak asi někoho zabiju 8-s Tak snad se dá alespoň věřit té slavné větě: Máte štěstí, na funkci to nebude mít vliv... ;-)-
bicak77 21.01.2012 10:07
« Re: Re: MOTOR :-((( - vysvětlení Citroen
Tak ten druhý odkaz je fakt síla. Já bych svůj zvuk přirovnal k tomu prvnímu (červená C4), ale uvnitř je samozřejmě tlumenější. Přesto máš pravdu, je to otravný i tak. Prohřátí studené motoru mohli soudruzi z Francie a Německa vyřešit určitě elegantněji ;-\-
Martin911Turbo 21.01.2012 11:54
« Re: MOTOR :-((( - vysvětlení Citroen
Přítelkyně má minulou generaci C4 coupe z roku 2008 s klasikou motorem 1.4, zvuk stejný, Citroen tvrdí že když je motor studenej tak je tam el. sytič, který se sám vypne po zahřátí motoru na danou mez. Slyšel jsem i vrchol C4 by Loeb a motor na to že je pytlíkovanej s BMW opět smutný zvuk... -
vojta66 22.01.2012 20:43
« Re: Re: Re: MOTOR :-((( - vysvětlení Citroen
Tak tento zvuk mám taky...klasika - motor stejný - 1.6 VTI, C4, kupováno červen 2011.
Bohužel jsem dnes objevil i tento pazvuk.....úplně stejný jako popisuje toto video:
A to mě děsí víc....
Jinak vysvětlení servisu Citroen - reportáž Černé Ovce - to je klasika klasika....
IDELFI 23.01.2012 08:53
ALU KOLA
Chtěla jsem se zeptat jestlim můžu mít na C4 alu kola s označním ET15 ???-
Martin911Turbo 23.01.2012 19:15
« Re: ALU KOLA
Velikost kol (v palcích), šířka kol a hloubka ET je daná pro každé auto!
Rozměr musíš dodržet ten co máš v techničáku a nebastlit různé varianty z e-shopu s kolama...
V lepším případě se špatnými koly Tě vyhodí z STK, dostaneš pokutu od policajtů, v horším případě pokud budeš součástí nehody pojišťovna může svalit vinu na tebe, přesto že nejsi viník nehody a to díky "nezpůsobilému vozidlu" -
bicak77 23.01.2012 19:42
« Re: Re: Re: ALU KOLA
Ve slušném obchodě s ALU ti řeknou, jaký rozměr pasuje na tvoje auto. Mají na to program. Stačí potom pro kontrolu porovnat s tím, co máš v techničáku. Tam se uvádí rozměr disků v palcích. Např. na tvém (mém) autě máš disky 7x16 palců. Tzn. 7 palců šířka, 16 palců průměr. Co v techničáku není, je počet šroubů a rozteč šroubů. Právě tento důležitý údaj by ti měl zjisti prodejce v databázi. Ve tvém (mém) konkrétním případě je to tuším 4x108. Tzn. 4 šrouby, rozteč 108mm. K těmto diskům máš odpovídající pneu 205/55 R16.
Ty zřejmě řešíš 15ti palcové kola. Na naše auto jdou dát, přesný rozměr disků je v techničáku nebo ti ho řeknou v Citroenu nebo možná prodejce ALU. Bude tam něco jako 6,5x15 nebo podobně. Počet a rozteč šroubů je stejný, jak píšu nahoře tuším že 4x108. Na 15ti palcové disky ovšem potřebuješ jiné pneu, než máš teď. Mám dojem, že 195/70 R15 (nevím přesně).
Každopádně bych ti chtěl koupi 15ti palcových elektronů rozmluvit. Už 16ti palcová jsou na C4 II estetické minimum. 15ky budou vypadat hodně tragicky!
IDELFI 23.01.2012 19:46
« Re: Re: Re: Re: ALU KOLA
řeším 16ti palcové , ptala jsem se dokonce chlápka co dělá automechanika v citroenu a ten mi řekl že tam s označením ET15 může být. Ale teď mě zaráží že alu disky nemám uvedené v techničáku.Když jsem kupovala nové auto tak tam byly ocelové.Mám zajít si to nechat dopsat do citroenu??-
Martin911Turbo 23.01.2012 20:57
« Re: ALU KOLA
Přítelkyně má C4 coupé 1.4 rok 2008 a autorizovaný Citroen prodejce jí rozměry kol nechal dopsat do TP, ale veškerá kola měla napsaná i v přiložené dokumentaci. Bohužel nejsem sto Ti říci jaké, protože dokumentaci a velký TP nemám teď k dispozici...
Jak píše bicák, alu nebo plech, rozměry, pneu je stejné
Jinak soulas, přítelkyně má 15" kola a je to designově k pláči, teď na léto budeme kupovat 16", zkoušeli jsme i C4 se 17" ale po Brně to bylo dost tvrdé i když né tak jako 17" kola na mém Porsche
IDELFI 14.02.2012 07:58
servis Citroen
Včera nám přišel dopis ze servisu z Citroenu, ohledně kvality benzinu v ČR. Máme si do nádrže každých 5000km nalévat nějakou směs , kterou zakoupíme v Citroenu 330ml stojí cca 580,-Kč s DPH-
bicak77 14.02.2012 10:10
« Re: servis Citroen
Aha...takže dneska očekávám asi dopis. Nebo ne, odpoledne tam jedu rovnou. No mě to říkali v Citroenu hned, že máme v benzínu moc řepky...
Na obranu Citroenu (a týká se zřejmě i Peugeotu) ale musím podotknout, že při vývoji VTi se zřejmě nepočítalo s benzínem zku...ným řepkou. Ať žije pseudoekologie! -
old.school.rska 20.02.2012 21:00
Nebudu hodnotit
Zatím, protože malá recenze, dvě fotky, akorát auto bych dal 10b. asi. Jinak hezké auto :-) -
IDELFI 08.10.2012 17:29
puchýře na kapotě !!!!
Chtěla jsem se zeptat jestli někdo pozorujete malé puchýřky na laku na kapotě ?? Začínají se dělat na kapotě u znaku. Moje sestra má taky novou C4 a má je tam taky , zítra jedu do servisu ať se na to podívají , jsem zvěděvá co mi na to řeknou . Pak si kupte nové auto :-(-
IDELFI 11.10.2012 18:50
« Re: puchýře na kapotě !!!!
Byli jsme s autkem v servisu , tam řekli , že to ještě neviděli , vyfotili si to a poslali do Prahy. Pak dají vědět co se s tím bude dělat, jestli je to na reklamaci . No uvidíme , ale aby po roce a půl se dělali pod lakem puchýře , no nevím nevím :-( -
Bud 05.11.2012 21:42
« Re: Re: puchýře na kapotě !!!!
Ahoj, musíš věřit, nic jiného ti nezbývá. Jinak můžete být rádi, že se toho vůbec chytli. jeden maník od nás si koupil s otcem napůl nového renaulta Megane, po nějaké době se udělaly na kapotě taky nějaké puchýře a když to šli reklamovat, tak jim řekli, ať přijedou jindy, že musí zavolat odborníka na laky. Po nějaké době jim volali ať přijdou, že odborník se dostaví. Přijeli, nějaký chlápek v kožené bundě se na to podíval a řekl: Jsem na to odborník a vidím, že je to něčím polité, proto se tu staly ty puchýřky. A nic tehdy nevyreklamovali. ;-)
Takže vy jste na tom super. :-!
IDELFI 22.04.2013 08:08
opět dopis z CITROENU :-)
V pátek mi přišel dopis z Citroenu , že svolávají C4 na vyměnění sondy měření teploty chladící kapaliny. Rovnou jim tam budu reklamovat kolísání otáček po nastartování - hrůza čím mě toto auto překvapí :-)-
dino77 25.04.2013 17:44
« Re: opět dopis z CITROENU :-)
no nie som ziadny expert, ale jedno moze byt kludne spojene s druhym :-) inak to mame zato, ze sme kupili model, ktory nebol predtym public-tested....takze sme take pokusne kraliky >:D myslim, ze terajsie 2013 r.v. su na tom uz lepsie a ake take muchy uz maju vychytane. -
vojta66 12.01.2015 15:15
« Re: opět dopis z CITROENU :-)
Ahoj, mě dnes odešla KOMORA TERMOSTATU, tedy ne čidlo -sonda - měření teploty chladicí kapaliny. Žádný svolávací dopis jsem nedostal a to co se mi stalo je důsledek, že mi ta sonda nebyla vyměněna v rámci té svolávací akce.
Nebylo by možné - pokud ho ještě máš - ten dopis mi poslat na: mikan66@email.cz
Díky moc!
Vojta
Hnědá Hickory mu moooc sluší .Doufám ,že doplníš nějakou tu recenzi.