Renault Talisman (2019)
8.3.2021Ahoj. Už dlouho jsem měl v plánu napsat pár řádků a nějaké své pocity a dojmy k tomuhle autu. Už půl roku je to můj věrný společník na krátkých i…
Renault Talisman (Drox)
- Příjemně to překvapilo 18.01.2022 21:11 MS-sport
Drox 09.03.2021 06:22
« Re: Gratulujem
Ahojky,
dekuji moc, taky jsem na Renault foru cetl, ze ty prvni kusy meli nejake mouchy, ale pak tam nekdo zminil, ze od roku 2018, uz to bylo v pohode a ja s tim musim souhlasit. Resp. zatim auto drzi . K te prevodovce: Mel jsem predtim DSG, byla to moje prvni zkusenost s automatem, a kdyz to porovnam ted zpetne, Talisman sice na 7stupen ve 130 toci o cca 700ot vic nez Leon, ktery jsem mel. Ale co se tyka rychlosti razeni, tak tam ty stupne to EDS radi podstatne rychleji. A o manualnim rezimu ani nemluvim, v Talismanu to reaguje hned, v Leonu jsem mel takovou 1-2 vteriny prodlevu, nez se zaclo neco dit .
Co jsi nakonec koupil za auto?-
Drox 09.03.2021 09:48
« Re: Re: Re: Gratulujem
Na tu jsem taky koukal, to byl jeden z mych favoritu moc pekne auto, i motory byly fajn, akorat jsem nemel moc stesti na vybavu, oproti Talismanu byly Insignie hur vybavene za podobne penize. Tak jsem nakonec volil francouze Ted kdyz koukam na tipcars uz tam jsou kousky ktere bych si rad vyzkousel a jak se ti s Oplem zije? predpoklafam, ze cestujes taky jako v bavlnce-
idam.i 09.03.2021 10:06
« Re: Re: Re: Re: Gratulujem
Zatiaľ spokojnosť.Mám 17ky kola.Auto je tiché a filtruje nerovnosti.Na kruháči si môžem dovoliť hodne a auto drží.Skôr zmeknem ja.V aute je úžasne ticho.Dosť silno maskuje rýchlosť.Dlhodobo jazdím za cca.7,5 litra.LED Matrix je tiež výrazne poznať,zvlášť ked prechádzam z halogénov.Tým,že predchadzajúce auto bola atmosféra,tak výkon mi pripadá v pohode,aj keď viac koníkov nikdy neuškodí.Bohužial 200koňové 1,6ky už boli nad môj rozpočet.Po troch mesiacoch som výslovne spokojný. :yes:-
Drox 09.03.2021 10:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Gratulujem
17 jsou fajn mam je na zimu, na leto 19 jsou sice krasne a fajn sedi, ale podvozek ma pak moc prace s filtrovanim nerovnosti , kruhac s takovym korabem oblesti raz dva Ty svetla musi byt super, Renault ma svoje pure vision taky sviti moc hezky, ale predpokladam, ze ty matrixy budou jeste o kapku lepsi A spotreba je pri beznem jezdeni uplne v pohode na tak velke auto . Vykonu neni nikdy dost, to mas pravdu, ale za me je teb tvuj uplne dostatecny Az pojedes nekdy pres Ostravu dej vedet, rad bych se svezl koukal jsem na tvou recenzi a je moc hezky napsana, nemuzu zatim hodnotit jelikoz tady jsem novacek, ale jak budu moct tak mas odeme plny pocet bodu
BruceWayne 09.03.2021 10:05
Chceš pohodlné auto? Tak Renault.
Všechny předsudky stranou a 15 let Renault dělá kvalitní auta. Ten broušený diamant ve znaku je jen v knedlíkovém Česku vnímán jako p... jinde v Evropě ne. Jak jsem uvedl v mé recenzi na Grandland X, měl jsem dva Renaulty a vzpomínám na ně jen v dobrém. Všechny případné problémy, které jsem měl zapříčinil nekvalitní servis Auto Mikeš St. Sedlo. Však servis Škoda Schöner je naprosto nejhorší společně s Car Point. Přeji všem kvalitní servis a klidnou jízdu. ;-) A gratuluji k výběru auta.-
Drox 09.03.2021 10:50
« Re: Chceš pohodlné auto? Tak Renault.
Ahojky, mas s tema predsudkama naprostou pravdu, kdyz si do auta sednes a zakryjes francouzske logo nikdo nerekne, ze je to francouzske auto, vsichni budou tipovat nemce... to byl muj dojem, kdyz jsem do toho poprve sednul, behem chvilky sli vsechny predsudky a obavy stranou a ja sam neveril, jak dobre se Renault ridi a jak se v nem skvele existuje. Dalsi Oplista Grandland se mi taky moc libil, obzvlast ted ten hybrid vypada dost zajimave Jak se zije tobe s takovym peknym SUV ? a mimochodem jdu mrknout na tvou recenzi a dekuju moc-
Drox 10.03.2021 11:04
« Re: Re: Re: Chceš pohodlné auto? Tak Renault.
Ahojky, tak to me mrzi, muj deda mel kdysi clio r.v 2006 tusim a po 11 letech provozu upone v pohode, a to jsem se na nem ucil jezdit i ja kdyz jsem udelal ridicak, takze odeme dostavalo dost zabrat nekdy je to hold smula, patek odpoledni sichta venku pekne a ty musis montovat auta v tovarne a pak to dopadne jak to dopadne -
BruceWayne 10.03.2021 11:24
« Re: Re: Re: Chceš pohodlné auto? Tak Renault.
V loňském roce jsme měli v rodině 4 Renaulty a žádný problém s nimi nebyl. Vše záleží na servisu. U mého Koleose jsem měl smůlu na servis hned u třech rádoby odborníků. Např. hučelo u něj přední ložisko, nechal jsem si obě vyměnit bratru za 8 tisíc a po necelých dvou letech stejná závada. Starý poctivý mechanik, který je pak skutečně vyměnil jen konstatoval, že jsou ještě původní. Můj kolega v zaměstnání Klaus (Němec) si koupil nového Tiguana samozřejmě v Německu a po roce reklamoval vadné brzdy v záruce. Jak to dopadlo? Zaplatil za opravu 2 000€ prostě s reklamací neuspěl. A to se říká, Němec Němce neokrade. >:D -
traveldrive 10.03.2021 15:44
« Re: Re: Re: Chceš pohodlné auto? Tak Renault.
Teba to ešte neprešlo? Však už si s tým na smiech všetkým čo ťa na ACZ poznajú.-
xxc 10.03.2021 21:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chceš pohodlné auto? Tak Renault.
Ja len vyvraciam myty, ze Renaulty su poslednych 15 rokov kvalitne auta. Nie su :-) BMW mam myslim vyrobene v piatok poobede, dost ma to sklamalo, ale na rozdiel od Renaultu je to celkom dobre auto. Cize kus od kusu to nebude, tie auta sa vyrabaju rovnako.
Inak na servise zalezi, doteraz som bol so servisom Renault velmi spokojny, ale po poslednom probleme ma uz poslali domov, nevedia co tomu je, diagnostika nic neukazuje a mam s tym jazdit, kym sa to nerozpadne :-)
polestarek 10.03.2021 11:47
Gratulujem
dik za osviežujucu recenziu :-)
o francuzkych autach toho moc neviem ani nemám prakticku skusenost
hezke auto at dobre slouži -
Zumion 10.03.2021 16:36
Krásné auto
Když tenhle Renault vidím venku, musím se na něj podívat.
Škoda jen toho tmavého interiéru. Nevím, co výrobci dělají, že nejsou schopní v základu dělat aspoň ve světlejší šedé barvě. Horší je, že mnohdy ani jiný než černý interiér nenabízejí! Černej interiér je za mě hnus. :no:
Jinak ta přední maska je působivá, hlavně teprve když člověk jde kolem zblízka. A zajímavá zadní světla jsou taky pěkná. Zkrátka tohle auto se podle mě povedlo a na silnici se vyjímá. :yes:-
Drox 10.03.2021 19:11
« Re: Krásné auto
Diky moc za nazor me cerny interier nevadi, je fakt, ze nejake prositi by jej ozivilo, ono to na te fotce nejde videt, ale ta pakubkovka je z imitace kuze, a kdyz ti sviti ambientni osvetleni ja tam mam ted treba zelene podle nalady, tak to zas tak spatne nevypada -
BruceWayne 10.03.2021 20:09
« Re: Krásné auto
Černý interiér je skoro základ - bohužel, ale to vadí méně, než některý cirkus v kabině. Vzpomínám na béžový látkový interiér, který jsem měl v Škoda Oct. 2. Zapršelo a měl jsem fleky na počalouněných dveří. Jako by je někdo poblil a špatně vyčistil.-
Zumion 10.03.2021 20:26
« Re: Re: Krásné auto
Béžový interiér je za mě ten nejhezčí. Jo, je to míň praktický, snadno se ušpiní. Ale cítil bych se v takovym příjemně, černej je jak ve sklepě. Taky si myslim, že to opticky zvětšuje/zmenšuje prostor, zkrátka podle světla.
Ty fleky ale snad uschnuly a vypadalo to zas normálně, nebo ne?
dadasada 11.03.2021 06:56
Gratulace
Ahoj,
jako bývalý Renaulťák gratuluji ke koupi. Doufám, že budeš spokojený. Já byl, jen ten servis to posral. Tím dávám za pravdu i @brucewayne.
Hlavně ať spolehlivě a bezpečně jezdí :).
PS: já musel přesednout do koncernu a ten Passat a jeho infotaiment - * off mrdka.. pardon za ty slova. Furt přemýšlím, jestli psát recenzi, ale byl bych asi jen negativní, tak se mi moc nechce :D.. 1.5 tsi dsg highline. Takže ten automat stojí taky za pendrek. Škube to jak pes na vodítku. :-! :-!-
Drox 11.03.2021 08:23
« Re: Gratulace
Ahojky, dekuju moc, to myslis vazne s tim, ze je ten Passat vazne tak spatny? U nas v praci je to uctivane auto . Ovsem potesili me, ze me s Talismanem nezavrhlinebo mozna jen potichu.Mel jsem dsg v leonu a bylo to v pohode, jak sem zminil, manualni razeni pod volantem melo prodlevy, ale zit se s tim dalo Mel jsem prave Rlinku (Renaulti infotainment) obavu, byl jsem zvykly z Leonu, ale je vazne v pohode, intuitivni, vse hned najdes, aktualizace taky obcas jsou...
dadasada 12.03.2021 06:54
« Re: Re: Gratulace
Na druhou stranu je třeba říct, že pokud vjedu v ČB na dálnici a jedu směr Prostějov, tak to drží a jede rovně. Renault, jak byl měkčí, tak se furt mlel. Měl jsem samozřejmě jiný typ a třídu auta. Passat není tedy na popojíždění po městě nebo kratší trasy.
Passat je spíš taková brandovka a fleetovka. Neřekl bych, že to je svatý grál, alespoň né pro mne. Nejsem zrovna typ, co si přes auto honí tričko.
DSG občas cukne, neví si rady a oproti 2.0 tdi DSG řadí víc, že to člověk cítí. U BMW tohle cukání už je znak odešlé automatické převodovky, ale to je zase úplně jiná cenová kategorie :-) (náš majitel to tak měl).-
Drox 12.03.2021 10:20
« Re: Re: Re: Gratulace
Ahojky, tak nastesti Talisman, jede taky rovne taky na me vzdy Passat a Superb pusobily vic jako sluzebni auta nez ty co si clovek koupi za svoje . Me DSG na leonu 2.0 tsi taky obcas cuklo, ale bylo to jen zridka kdy a kdyz jsem Leon prodaval mel najeto 54tis km. Vylozene nemam zadny svaty gral, nebo auto u ktereho si rikam TOP mozna Mercedes na me pusobi, ze by ta kvalita mohla byt uz trosku odlisna a vyssi, ale ty ceny jsou zase jinde
BruceWayne 11.03.2021 13:15
« Re: Gratulace
Zdar, včera jsem hledal montážní návod a v šanonu jsem objevil fakturu za údajnou výměnu předních ložisek. Musím cenu velice opravit, nevýměna stála 13 200 Kč. Podvody se stále dějí.
MS-sport 18.01.2022 21:11
Příjemně to překvapilo
Ani jsem nevěděl, že to auto existuje....vypadá moc pěkně. Cena super! :-) a výkon motoru pro mě osobně překvapení.
Mal som obavy z automatu (z úvodu dosť blbli).Kým som zvažoval niekto bol smelší a rýchlejší.Tak som išiel inam.No Talisman sa mi stále páči,aj keď svoju voľbu neľutujem. ;-)