Škoda Favorit (1988)
8.11.2011Dědův Favorit. Vozil mne od malička a po získání řidičáku jsem s ním najel svých prvních pár set kilometrů. Srdeční záležitost. 10.11.1988 se v naší…
Škoda Favorit (DidierA)
DidierA 09.11.2011 18:53
« Re: jeee
Jojo, je to srdcovka. Já už bych dávno všecko vyměnil, ale to je právě důvod, proč jsem si nakonec koupil vlastní auto - protože jakmile jsem se pokusil něco vyměnit, dostal jsem seřváno. Koho by napadlo, že někomu bude vadit, že koupim nový stěrače místo těch, co už jen dávno mazaly...
Ale je mi toho auta líto
ras100a 09.11.2011 21:48
jeeeej
Ahoj.Ako keby môjmu favu z oka vypadol. :-) Ta poistná skrinka to je bolesť prvých Favoritov a je to Made in Poland.-
DidierA 09.11.2011 22:04
« Re: jeeeej
:-) Tak to si ho važ. Jakkoli vidím někde na silnici takovýhle Fávo, tak slintám, protože tohle je pro mne zakázané ovoce.
Aha, takže Poláci. U nás kolovaly zvěsti, že to dělali vězni v Boleslavi. To je ale divný, jak k tomu přišli, že se to dělalo zrovna v Polsku.
Ronault. 09.11.2011 23:00
Slza v oku
... kyne, když vidím tenhle kousek. Přesně stejný motor, barvu a i ročník jsme měli před 12 lety, zakoupil jsme jej v r.94 od jednoho dědouše, který stihl za těch 6 let najet jen 14 500 km. Až na pár ťukanců byl jako nový.
Sloužil dobře celých 5 let, co pamatuju, tak se vyměnil jen jeden blatník, kde se objevily bublinky a relé alternátoru, jinak velmi spolehlivý služebník.
Jo, to byly časy :-)-
woody-alien 11.11.2011 10:21
« Re: Re: Re: Slza v oku
Taky na tu dobu v tomhle ohledu nostalgicky zavzpomínám. Všechno bylo relativně jednoduché, s vyjímkou výbrusu klikovky a rovnání ojnic jsem si i celej motor na 120ku zrenovoval sám a když jsem s velkou pečlivostí a patřičně důležitě měřil přesah válců nebo nastavoval vůle ventilů, připadal jsem si jako technickej king. >:D Dneska do toho tupě brejlím, když tam je pod krytem vůbec něco vidět, auto na mě furt něco pípá a bliká... >:-[]
woody-alien 11.11.2011 10:24
« Re: Slza v oku
Když vidím u recenze na Favorita příspěvek se silně nostalgickým názvem Slza v oku, ani ho nemusím číst a vím, že to je Ronault. >:D :yes:
nxue 10.11.2011 19:33
Favorit 1988
Musím se také přidat a to ne jen tak náhodou a ještě něco, jen tak náhodou někdo tak hezky a upřímně o autíčku píše, opravdu se klaním, moje sestra má taky favorita, ma 3 děti a auto slouží velice dobře již víc než 10 let - staráme se o něj samozřejmě sami, tak jako o ostatní vozítka.., kdyby cokoliv,máme v boudě druhý motor a dalších milion náhradních dílů,ale není to vůbec třeba, sestra s tím nalíta 300 tisíc a líta denně do práce a děti vozí do školy dále, poklona a ať si říká kdo chce co chce, tak jak je možné že tohle autko je tak vděčné, já dávám oprávněně 3x 10 i za pěknou recenzi a všechno, je to přeci jen trocha melancholizmu a vzpomínek, krása ty zlaté časy :-) :yes: :yes: :yes: P. -
berysek 13.11.2011 11:32
Supr recenze
Taky dávám plný počet bodů.Hlavně za dobře a vtipně napsanou recenzi. :yes:
Taky jsem rád že se objevil tak vysoko v top 10.Teda zatím,než nějaký majitel káry za mega to nerozdejchá a dá ti naschvál 3x1.
Fackem jsem par desetitisicu odjezdil, kdyz jsem udelal ridicak tehdy ke konci 90. let(ovsem s jinym fackem). Na festakach byl super, pac po loukach projel i bahnem a osadka zustala cista- narozdil od sier a olitanych bmw, kde museli vsichni ven a tlacit. Od zadnich kol to dost litalo. Na silnici me pak dojeli lehce, ale ja do koupelny nespechal. Pro me tohle auto bude vzdy trochu srdcovka, i pres tu hromadu otravnych nedodelavek, vzrzani, spatnyho topeni atd.. :yes: