Citroën Xsara (2004)
18.7.2008Tak konečne som sa dokopal napísať túto recenziu :D. Chcem Vám predstaviť naše nové auto ktoré nahradilo SAXO ktoré už nespĺňalo potreby pre našu…
Citroen Xsara (Čujo)
- To vieš 18.07.2008 07:46 *Black_Jacket*
- Vidím že má svoje muchy :D 18.07.2008 09:34 pumpkin
- pěkné fotky 18.07.2008 10:05 PeT-a (RSKa)
- Si prvý 18.07.2008 12:53 *Black_Jacket*
- šoustající se muchy 18.07.2008 14:33 David Silver
- Pekné 18.07.2008 17:52
- Xsara 18.07.2008 19:57 RadisGT
- Hoj, kde si bol minuly tyzden? 11.08.2008 17:23 Rysguf.
- Na Xsaře už prc.. i mouchy!!!! 11.08.2008 21:48 Kubyyyk
- zdar 12.08.2008 08:46 Filip .
- zdar 20.08.2008 21:35
- Čo ta C5? Vaša? 26.08.2008 13:15 Rysguf.
- Re: Čo ta C5? Vaša? 26.08.2008 13:20 Čujo
- Tak jsem si to precetl a ohodnotil, 27.08.2008 02:07 Poustnik
- Blahořeji k perfektnímu 2. místu v soutěži o fotku měsíce prosin… 12.01.2009 11:18 Poustnik
- Tschuss :-D 21.01.2009 20:02 *Black_Jacket*
- To mate tolko snehu? 24.03.2009 18:38 Rysguf.
- Řidič? 26.05.2009 18:28 ghotic.ghotic(new Mazlík)
- Znovu si prohlížím ty tvoje západy slunce a máš 26.05.2009 18:33 Poustnik
- Skusenosti so Xsarou 1.4 26.06.2009 19:35 bono.p
*Black_Jacket* 18.07.2008 07:46
To vieš
že u mňa máš jasných desať :-) . Aby som bol úprimný na fotkách to auto vypadá horšie ako v reáli... Ibaže mal som možnosť to vidieť a sedieť v tom takže super :yes: :yes: . Nech vám to jazdí a aby sa vám páčilo viac ako Šaxo ;-) -
pumpkin 18.07.2008 09:34
Vidím že má svoje muchy :D
Nazdar, tak gratulujem k novému autu ;-)
Pred faceliftom sa mi Xsara páčila viac, ale aj táto je vpohode :yes:
Len dáko po letnej brigáde už tieto Citroeny nemôžem ani vidieť >:D ;-) -
PeT-a (RSKa) 18.07.2008 10:05
pěkné fotky
a auto je taky super! :yes: Mám rád pohodlná francouzská auta......ikdyž ta 1,4 mi moc k tomu kombíku nesedí, ale tak určitě to nejede zas tak nejhůř.....
Ať jezdí..... :yes:-
PeT-a (RSKa) 18.07.2008 10:21
« Re: Re: pěkné fotky
oki, těším se. A jak je to u vás s povinným ručením?? U nás v ČR bys platil stejne jako za tu 1,6 16V.....ta 1,4 o 10cm3 přesahuje limit do 1350cm3 ;-\ nas*ere......stejně jako u mojeho. Ale jak se tak dívám tak 12,5s a max 175 není vůbec špatné ;-) :yes:
David Silver 18.07.2008 14:33
šoustající se muchy
musím říct, že jsem ještě neviděl šoustat se muchy stejně jako motýly >:D ;-) Dopln fotky ;-) Jiank ti řkenu, že bílé budíky by byly hezké :yes: :-) -
RadisGT 18.07.2008 19:57
Xsara
V Xsaře jsem měl příležitost se projet, i když v HDI. Co bylo pro mě velké zklamání bylo řazení...nepřesné, hlučné. Taková kvedlačka ;-\ A od podvozku jsem čekal o pořádný kus víc komfortu, auta od frantíků jsou pověstná pohodlím, jenže tohle byl šok! Byl jsem víc vyklepaný než z mé Primery GT... Všechno se klepalo a chrastilo, ani měkké sedačky to nezáchránily. (Mimochodem - zadní náprava je v recenzích dost kritizovaná - prý se auto ve vyšších rychlostech vlní a nesedí a předchozí ZX-so má lepší jízdní vlastnosti...) Ale možná to byla neduha jen tohoto kusu auta, které bylo vyrobeno v roce 2003, mělo nalítáno asi 108000km a bylo dovezeno z Belgie (třeba kdoví po jakých kotěhulkách a "polních cestách" jezdilo) Prostě takové vyklepané...fakt jsem nechápal... Facelift se mi o proti předchozímu provedení moc nezamlouvá, ale s čirou optikou to bude asi v noci příjemnější. Jak říkám, Xsara kterou jsem měl možnost řídit mohla být "vyježděná" ale možnost projet se v nějaké druhé jsem už neměl...-
"-- skrytý --" 19.07.2008 12:06
« Re: Re: Xsara
No tak to je vcelku jasný, že když je ta zadní náprava vymlácená a vyčvachtaná, tak to asi nebude držet jako nový... Co jsem byl vožen Xsarou (1.4 Break a Coupé VTS HDi), tak se to chová perfektně a v rychlých zatáčkách jsem měl takový zvláštní těžko popsatelný pocit, že auto míří jinam, než jsem zvyklý.
Rysguf. 11.08.2008 17:23
Hoj, kde si bol minuly tyzden?
Chcel som ti napisat ale auta tu neboli a ked som isiel pisat RP, videl som v profile ze dlho si nikde nic nepisal?
Dovolenka? :-)-
Čujo 11.08.2008 20:18
« Re: Hoj, kde si bol minuly tyzden?
pauza :-) troska oddych od MACZ bol som tu vkuse..teraz to obmedzujem troska :*) :yes: inak vo stvrtok 7 som bol v BA :-) boli sme na nakupoch v IKEI hornbach a tak...2x sme zle odbocili ale pohoda >:D ja som tam bol v uzase...auta ktore som videl na obrazku som videl nazivo...to bol uzas...po parkovisku som chodil z otvorenou papulou >:D videl som aj par nadhernych 407 a hlavne jednu 407SW bezova farba 17disky no nadhera...407SW a C5 kombi su moje sny. milujem velke pohodlne kombiky :-) :yes: ...inak diki za 10b cenim si to :yes:
"-- skrytý --" 20.08.2008 21:35
zdar
Ahoj chválím auto -mám to samé :-), ale 1,6 16v a stříbrnou barvu a jinak to taky jede až tak od 3 tis. Maximalku jsem nezkoušel ,ale v papirech mam 196 nebo 197 teď nevím - musel bych se mrknout. Jel jsem s tím nejvíc cca 180-185 ( 4 lidi + plný kufr) a ještě by to šlo dál, ale neměl jsem potřebu. Mě to stačilo a na pokutu to taky stačí ;-). Jinak máš pravdu,že řazení je takové nepřesné a gumové ,ale jezdit se s tím dá (je to o zvyku) Jinak k tomu tvému stěrači. Měl jsem teď nedávno problém že mi taky přestal jit zadní stěrač a měl jsem zježené káblíky jak jsou v gumovém pouzdru mezi dveřmi a kastlí. Už mám spraveno ale pro změnu mi občas začala problikavat kontrolka od airbagu ,ale to prý je jenom nějaký káblík pod spolujezdcovým sedadlem - banalita. Jestli se k tomu někdy dokopu tak jí nafotím a přidám , ale popravdě si to říkám už rok a zatím nic.No uvidíme. Tak zdar a ať ti to pěkně jezdí. :yes:-
Čujo 22.08.2008 11:02
« Re: zdar
hmm 1.6 16v to uz musi byt ina kava :yes: ...k tomu radeniu...ked som len tak sam sedel v aute tak som stlacil spojku a presiel vsetky stupne..1 2 3 4 5 v pohode, ale ako som zaradil R-ko tak rachod dost velky ked to radis...ale to iba ked auto neni nastartovane inak to nevnimas :-) ...neviem ako to mas ty s tym kufrom ale nam sa da otvorit iba tlacitkom na kluci...dost je to otravne..teraz to prestalo ale raz ked som zavieral kufor tak sa stierac pustil a nesiel vypnut...tak sme auto vypli, nastartovali robilo to stale a ako sme sa pohli tak kufor sa otvoril >:D tak zase vypnut a nastartovat a prestalo to...uz sme sa s ocinom rozpravali ze by to chcelo rozobrat a pozriet....inak auto neni moje >:D mam 15 rokov...skus sa * ako ja a za vecer napisat recenziu...fotky som robil ako prislo a nazbieralo sa ich asi 180 >:D
Čujo 26.08.2008 13:20
Re: Čo ta C5? Vaša?
bodaj by >:D ja si ju raz urcite kupim...pretoze po vikendovej jazde mi neuveritelne prirastla ku srdcu :yes: to auto ma hickalo az... >:D proste ja som na taketo pohodlne auta...sme isli 180 LM-RK >:D v pohode sme sa rozpravali auto plavalo no poroste nadhera...mam aj video bohuzial iba z mobilu takze kvalita je na ... :no:-
Rysguf. 26.08.2008 13:44
« Re: Re: Čo ta C5? Vaša?
No ale koho to auto bolo? >:D
Ja viem aka to je krasa, mali sme C5 Break 6 rokov :yes: :yes:
(Strieborne, full vybava okrem koze a navi asi vsetko, aj panoramaticke stresne okno ;-) , predali sme ho za 100 000Sk :'-( )
Pohodlnejsie auto asi ani neexistuje-
Čujo 26.08.2008 13:48
« Re: Re: Re: Čo ta C5? Vaša?
veru C5 idu z hodnotou dost dole...tak dufam ze takato za 5 rockov bude do 250 >:D toto je 2.0HDI tiez full bez koze ale sa mi zda ze toto je alcantra alebo velur ci co to je...kebyze si po xsare kupime taketo nieco...inak tato C5 je... >:D no k ocinovi sa dost hodi >:D
Poustnik 27.08.2008 02:07
Tak jsem si to precetl a ohodnotil,
kdyz jinak nedas, Cujo! :-) Vyfotit otackomer, kdyz dupes na plyn je dobry vytvarny napad! Pekne! At vam jezdi! Hoj! -
Poustnik 12.01.2009 11:18
Jsem rád, že i já jsem ti připěl svojí troškou do mlýna! :-)
Výsledky :
5. Dadánek, 7 bodů
6. Kubyyyk, 6 bodů
7. TK, 3 body.-
Čujo 12.01.2009 17:57
« Re: Blahořeji k perfektnímu 2. místu v soutěži o fotku měsíce prosince na MACZ !!!!!
ahoj poustnik ..dakujem za hodnotenie :yes: so nemyslel ze nejaky veniec a zvonceky spravia taky ohlas >:D ono ked som to fotil mamina so segrou sa na mne smiali >:D ale som rad ze som 2 :yes: juuuhuuu :*)
*Black_Jacket* 21.01.2009 20:02
Tschuss :-D
tak ja ani nevím čo ti napísať >:D snáď len že máš nádherné fotky a že to druhé miesto je super blahoželám :-) . no a xsaričke držím kolesá nech sa točia bez problémov :-) pa -
Rysguf. 24.03.2009 18:38
To mate tolko snehu?
>:D >:D To musi byt krasa, prihod este nejake fotky ;-) -
ghotic.ghotic(new Mazlík) 26.05.2009 18:28
Řidič?
Kdo to je za volantem? Přítelka? >:D Hezký řidič v hezkém autě
edit: Nejsem tu moc dlouho a tak mi vrtá hlavou otázka... Co to jsou ty týmy za nickama? -
bono.p 26.06.2009 19:35
Skusenosti so Xsarou 1.4
Pekna recenzia.. Na Xsare som mal moznost par rokov jazdit. Ten isty motor ale kratka verzia.
Hodnotim to auto vcelku nestranne, pretoze nebolo moje ale firemne, cize som nemal k nemu ziadny "specialny" vztah.
Bolo pomerne poruchove, hlavne v porovnani s C4.
V priebehu asi 80tis kilometrov odisla riadiaca jednotka motora (vymenene v garancke), Lambda sonda, servocerpadlo, starter, stahovacka okna. Ku koncu aj gulovy cap..
Vsetko to bolo este umocnene slabym servisom na Vajnorskej..vrzga tam zadna naprava, auto sedi ako kacica a derie zasterky ked si dozadu niekto sadne a oni tvrdia ze je to v poriadku :-)
Co sa tyka samotneho auta - na moj vkus relativne tvrde pruzenie ale oproti Golfu makke.. :-) mam rad komfort, som zvyknuty na P406 HDi a starucke Espero s ktorymi jazdim najviac.
Xsara ma jazdne vlastnosti vyborne, ale len do strednych rychlosti. Problemy nastavaju na dialniciach pri plnom obsadeni vozu. Zatazena zadna naprava plave. Evidentne to zacina byt asi od 140.
Ta 1.4 je pomerne nepodareny motor. Je taky nemastny neslany a prevodovka s nim nie je dobre zladena. Pri potrebe prudkeho rozbehu mala niekedy tendenciu vobec netahat a vtedy som bol na chudatko Xsaru velmi zly a musel som obcas nechat spojku v preklze. Pri 3000 otackach sa to vylepsi a Xsara ide dopredu, ale zase..netrva to az do vysokych otacok. Problem sa v praxi prejavuje tak, ze ked 4.stupen netaha a podradite za 3, tak auto nevyrazi podla ocakavania vpred ale zacne hlavne riadne vrcat.
Co ma este sklamalo na aute, to je odhlucnenie interieru. Na volnobehu je pekne tichy ale od 3000 sa ozve taky neprijemny zvuk..resp hluk vytoceneho motora. Taktiez pomerne dost prenikaju do kabiny zvuky zvonka (valivy hluk od podvozka, hluk v tunely atd.)
Velkym pozitivom je pomerne priestranny interier a slusny kufor aj pri kratkej verzii, ako aj vynikajuca spotreba paliva.
Osobne hodnotim C4 oproti Xsare ako velky pokrok. Je pohodlnejsia, motor ma podstatne vacsiu chut do zivota hlavne vo vyssich otackach, pri vyssich rychlostiach je vyssia stabilita. Naopak vo vracackach sedi lepsie Xsara, ale ja osobne preferujem lepsiu stabilitu vo vyssich rychlostiach ako schopnost prejst rychlo vracacku..
Taktiez osobne mam radsej motory s vyraznejsim zameranim na tah vo vysokych otackach a strednych. Ono sa potom aj so slabsim motorom da pekne predbehnut. 16V v C4 je v tomto smere lepsi.