Peugeot 407 (2007)
14.10.2012Do 407 Coupé automobilka Peugeot napěchovala to nejlepší, co měla v dané době k dispozici. I když v té době byl v prodeji model začínající šestkou, je…
Peugeot (BaracudaJ)
mr.hofik 25.10.2012 18:09
Renault Laguna Coupe
Tvoje auto je fakt pekne. Co hovoris na konkurenta Renault Laguna Coupe...?-
BaracudaJ 25.10.2012 19:37
« Re: Renault Laguna Coupe
Díky :-)
Lagunu Coupé jsem neměl ještě možnost projet, pouze jsem v ní seděl. Interiér mě moc neoslovil. Sedadla sice vypadají vizuálně zajímavá, ale mají krátké sedáky a opěradlo. Posaz za volantem není tak příjemný, sedí se pořád dost vysoko. Středový panel je o něco širší. Ale celkově je interiér zpracován kvalitně.
Designově není špatná, hlavně její záď je zajímavá. Je z toho cítit Aston.
Podvozkově je 407 Coupé mnohem propracovanější, hlavně nápravy a tlumiče. Laguna má klasický jednoduchý podvozek s Mcphersonem vpředu a s torzní příčkou vzadu, sice s natáčením (určitě bude obratnější než 407). Ale na komfort to vliv mít nebude, spíš naopak. Co jsem četl a slyšel. Podvozek Laguny je tužší.
407 má o 20cm delší karoserii, šestiválec váží o 150kg více než Laguna s 3.5 V6 (dělal se jen s automatem). Z auta máš dojem robustnosti. Aerodynamicky není Laguna tak dobře odhlučněná. 407 je v tomto směru opravdové GT.
Laguna bude určitě rychlá, obratnější, ale nabídne méně komfortu. Jízdně má prý blízko Alfě Brera. Někomu u Laguny vadilo, že není příliš vyhraněná. Buď měla být více komfortní, nebo sportovní. Hlavně se ti Laguna musí líbit, ostatní mouchy jí promineš. :-)
petan_k 29.10.2012 21:37
Pěkné
I když na francouze moc nejsem, fakt pěkné auto. Ta recenze je snad až příliš vyčerpávající. :-) Pěkné fotky. Dávám 10.-
BaracudaJ 29.10.2012 22:08
« Re: Pěkné
Díky. Na první pohled možná dlouhá recenze, ale každý si tam najde to své. Někoho zajímá technika, jiné jaké jsou jízdní dojmy, nebo jen výbava. A já jsem se tak nějak vypsal ;-) .
Tvou generaci Mondea jsem měl také v hledáčku. A chválím za kombík v benzinu. Na tvůj motor zatím pějí jen samou chválu, má dobré parametry i spotřebu. Pěkné auto.
LovisML308 30.10.2012 19:49
Nádhera
Báječné, suprová a obsahově objemná recenze, klterá řekne vše. Geniální auto a čím dál tím víc mě láká, že přesedlám z prcka 308 do tohodle korábu. ;-)-
BaracudaJ 30.10.2012 20:41
« Re: Nádhera
Díky za hodnocení :-) .
Pár lidí už jsem svezl a vždy byly velmi příjemně překvapeni. Na silnicích ho skoro nepotkáš a koupit v čr slušnou ojetinu je velmi težké. Je třeba vyčkávat a mít štěstí.
Jak říkáš, je to koráb se vším všudy a je radost ho řídit. Dnes už mám najeto skoro 8tis km. Ale ještě jsem se ho nenabažil, stále mě přijemně překvapuje. A když ho zaparkuju a odcházím, občas se na něj mrknu...a říkám si jak rafinovaný je jeho design. Pořád se mi neokoukal. Asi už mi to leze na mozek, však to znáš ;-)-
LovisML308 01.11.2012 19:35
« Re: Re: Nádhera
A ani se nedivím, že byli překvapeni, také jsem jednou už měl možnost v tom jet. Byl v tom 2,7 V6 HDi, a jelo to krásně. Když se přidá krásný zvuk Tvého motoru, tak to musí být bomba ;-)
To lezení na mozek s okoukáváním znám... dělám to do teď, Peugeoti mají prostě určitý šarm a styl a to jim nikdo nikdy nemůže vytknout.
positivemind 30.10.2012 23:40
407
407 je obecně povedené auto, jak už jsem tu někde psal, jeden kombík zůstal pořád v rodině (aktuálně má 200k km).
Interiér se mi zdá naprosto skvělý, měkčená palubka a ovládání pod volantem je skvělé.
Ať slouží ;)