Audi Allroad Quattro (2003)
27.11.2009Koupeno jako bazarova ojetina u Olfin Car Trutnov. Starších Allroadů je na trhu dost a ceny jsou vzhledem ke kvalitě modelu velmi nízké. Napomáhá tomu…
Audi AllRoad Quattro (AJAX)
"-- skrytý --" 28.11.2009 17:29
No auťák pěknej,moje oblíbené Audi,a poho quattro :-) podle me to nejlepší co může být. Jenom se trošku ndivím že jsi kupoval v českém bazaru... My už bychom v bazaru v ČR nekoupili ani sekačku.. :-) vím že v Německu to taky není úplně všechno ok,ale oproti bazarům tady u nás,je to nebe a dudy.. ;-) Tak ať Allroad slouží,a užiješ si s ním přes zimu spoustu zábavy,hoj -
FRPE 28.11.2009 20:49
Divný pocit
Ahoja, recenzi jsi napsal nádherně ( nenapsal bys jí i mě? ) ale fotky bys mohl přidat nějaké ,,pobazarovské,, ze života a dám tě plný počet!
Měj se. :-) -
ZiP2150 01.12.2009 08:44
« Re: Re: 2.5 TDI V6
Najcastejsie na non neodchadzaju vstreky, ale vstrekovacie cerpadlo a vacky... dalej zdvihadla a pol galaxie dalsich dielcov. Motor som jazdil 330.000km, jedna komlet generalka, jedna vymena motora a v servisoch som s nim mal BOHATE skusenosti.
Pekna recenzia, len za 1.: Audi A6 dostalo facelift v roku 2002, nie 2000. A za 2.: 2.5 V6 TDi nie je CR, nedajboze PD ale klasicke TDI.
Inac je to uzasne auto a na ten "zazrak" pod kapotou nedam dopustit... nech sluzi a hlavne pozor na olej.-
esenbe 01.12.2009 12:45
« Re: 2.5 TDI V6
My měnili asi 2x váhu vzduchu , nepamatuju si přesně jaká to byla ,ale ta neoriginální byla lepší .A taky z turba prosakoval olej do vzduchového filtru a bůhví kam ještě . Přední náprava na tom taky nebyla nejlíp a museli jsme jí jednou měnit .Byl jsem v té době ještě relativně malý parchant ( to jsem i ted:-D ) ,ale pamatuju si jak jsme jeli s tátou do servisu a mechanik při příjezdu říkal ,, 2.5ka ach jo to bude zase den ,, >:D .A nejhorší na tom je ,že předchozí generace motoru 2.5 TDi ( díky kterému nám tato motorizace byla doporučena ) ,platil naopak za nejspolehlivější motor a platí snad dodnes .-
ZiP2150 02.12.2009 07:47
« Re: Re: 2.5 TDI V6
Pokracujeme? ;-)
2.5 TDi bol radovy 5-valec. Ten sa pouzival v Audi 100, bol bezporuchovy... uzivali a myslim, ze skoro do dnes ho pouzivali modifikovane vo VW Transporter, Caravelle atd. Potom vysla V6 a bola to skaza. Ma krasny zvuk a pomerne dobru spotrebu... tak ako som to ja vnimal. Na porovnanie 30d od dnesnych BMW ma nad 3.000ot strasidelny zvuk oproti 2.5 TDi. Toto diesel nedokazal:
PS: moje video ;-)
A k tvojim/vasim problemom. 2x som menil turbo. A to bolo auto kupovane ako NOVE, original servisovane do 200.000km v Audi (potom strelili vacky a pol motora v pr...) Turbo malo volu na hriadeli, presakovalo olej do sania, sanie bolo cele zanesene. Z casti som to vyriesil odvetravanim klukovej skrine do atmosfery a nie do sania a odpojenim EGR ventilu a jeho "blahodarnych" ucinkov. Naprava ANO, hlinikova, makka a draha, casta vymena.
A servis:
Takto bolo treba rozobrat predok aby sa clovek dostal k rozvodom. Video popisuje v zaberoch vymenu komplet motora uz po druhej vymene vackovych hriadelov: Komplet dielce vacky, zvihadla a vahadla cca 70.000sk. Motor: 45.000sk.
Ale znova, na to auto nedam dopustit.
A6 C5 ostane klasika absolutne cisteho designu a pre mna najkrajsie Audi. I ked avant, allroad uz nie je tak cisty liniami ako sedan, je to krasa, za ktoru sa plati. Bohuzial v servise.