Český trh v únoru 2010: Pořadí značek

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse pod články na AUTO.CZ > Diskuse pod články NEWS

Provocateur 11.03.2010  21:15

Stručně

Ford se vrátil tam, kam patří :-)

Fiesta je trefa, už před více než půl rokem jsem psal, že Polo nemá šanci oproti Fiestě a nepomohl ji ani zázračný tříválec. Ale popravdě bez toho tříválce by se Pol moc neprodalo ;-)

Ronault. 11.03.2010  21:43

« Re: Stručně

Víš co je na Fordu z historického hlediska zajímavé? Že pan zakladatel neměl ani řidičký průkaz >:-[]

Inu ne každý je Enzo a Louis ;-)

Jinak tabulka fajn, vše čekaní i posun dolů VW

T613 11.03.2010  21:53

« Re: Re: Stručně

nezáleží na tom, že neměl řidičák! Důležité je, že vynalezl kolo, které mu podle ukradli Summeřané! :-!

Provocateur 11.03.2010  21:56

« Re: Re: Stručně

Čo bolo, to bolo.. Hele, třeba zakladatel Barcelony nikdy nekopl do míče a kde je Barcelona teď snad všichni víme. Celkem srovnatelnej příklad ne? ;-)

foto Deadlift

Deadlift 11.03.2010  22:37

« Re: Re: Stručně

Henry Ford vyhral svuj prvni zavod uz v roce 1901 na svem vlastnorucne navrhnutem zavodnim aute - Sweepstakes.

Tak ze zase tu jen kvalitne dokazujes jaky velky jsi "z historickeho hlediska" ty sam ignorant s nedostatkem znalosti. :yes: >:-[] ;-)

Jinak tabulka celkem fajn, cekam jen na posun dolu VW a Renaultu.

vrkuboy 11.03.2010  22:49

« Re: Re: Re: Stručně

To ale nedokazuje že měl řidičák :-)

Ronault. 11.03.2010  23:09

« Re: Re: Re: Stručně

A tady je pro doplnění ještě obrázek vítězného vozu:
          [odkaz] >:-[] >:D >:D

Čekej, čekej, aspoň budež mít nějakou tu radost ;-)

vrkuboy 11.03.2010  23:17

« Re: Re: Re: Re: Stručně

To je ale Subaru! Modrá barva "zlaté" kola :-)

white label 11.03.2010  23:49

« Re: Stručně

Copak ty ještě nevíš, že to Subaru taky jen obšlehlo od Fordu, jako prakticky všichni všechno... 8-s >:-[]

Ronault. 12.03.2010  00:06

« Re: Re: Stručně

Samozřejmě. Daleko více sympbolů různých značek je jen kopií Fordu.

Dokonce ani taková historická ikona jako Mercedes není zcela čistý. Tak například tanga je vynález Henryho Forda z 60. let 19.století, kdy toto prádlo vynalezl pro svou manželku. Avšak Mercedes jeho geniální nápad odcizil a udělal z něj drobnou úpravou znak již dnes dobře známý:

white label 12.03.2010  00:16

« Re: Stručně

Ale třeba ten modrý ovál Fordu, jehož obsah jen předělalo Subaru na symboly označující nevhodné pořady pro mládež, je zcela jasná kopie Fordu... 8-s :no:

Franke 12.03.2010  00:33

Ty končíš. V dealerství Fordu jsi persona non grata

vrkuboy 12.03.2010  00:15

« Re: Re: Stručně

No já nebyl na poznávacím zájezdu s Deadliftem takže nejsem v obraze >:D

foto Ford-Henry

Ford Henry 12.03.2010  15:47

« Re: Re: Stručně

Jen byrokratický nesmysl. :-!

foto Petrko

Petrko 13.03.2010  01:12

« Re: Re: Stručně

To bude tím že v té době bylo auto na každém rohu a na každém druhém autoškola.

white label 11.03.2010  23:05

« Re: Stručně

A kam teda např. Ford (u nás) vlastně patří? Dělat jakékoli podstatnější závěry jen podle čísel našeho piditrhu je trochu dětinské. Navíc VW má náš minitrh "ošéfovaný" svojí Škodovkou a před ni se u nás celkově jen těžko někdo dostane, natož před čísla Škoda+VW...

Provocateur 12.03.2010  08:15

« Re: Re: Stručně

U nás patří na čelo, Ford je už několik let (až na pár vyjmečných let) dovozová jednička.
        OK, tak pokud porovnáme prodeje Fiesty a Pola v Evropě, tak tam je ten rozdíl samozřejmě propastnější v neporspěch Pola...

kuko 12.03.2010  10:21

« Re: Re: Re: Stručně

tak těch pár "výjimečných" let bylo za uplynulé desetiletí docela dost že, VW a Rencek by o tom mohli vyprávět ;-)

Nová Fiesta se mi strašně líbí v bílé. Jednu vídávám docela často, má hezký elektróny a je boží :yes:

Provocateur 12.03.2010  13:11

« Re: Re: Re: Re: Stručně

Však píšu, že pár jich bylo. A Rencek? To už je dávná historie :-)

white label 12.03.2010  12:53

« Re: Stručně

Myslel jsem to "trochu" jinak...
          Evropská čísla mají nesrovnatelně větší výpovědní hodnotu (než ta česká) obecně a celkově, a to nejen u dvou porovnávaných modelů. Navíc výsledky pouze značky VW jsou na českém trhu silně zkresleny možností koupit si technicky prakticky stejné auto jako je model od VW, navíc zabalené do domácího "kabátu", v rodinnějším a "větším" provedení, např. Golf-Octavia, Passat-Superb...
          Pokud by tyhle české alternativy VW na našem trhu neexistovaly, vypadaly by prodeje VW u nás logicky docela jinak (viz třeba evropská čísla). Ale hlavně má u nás i tak koncern VW pořád celkově 1. i 3. místo na trhu, což je samozřejmě víc, než "jen" druhé místo Fordu...
          Takže co se českého trhu týká, je vítězství Fordu nad VW v podstatě vítězství "Pyrhovo"...
          Prostě "koncernově" u nás VW stále jasně "válcuje" Forda (taky jako koncern)...a to ještě podstatně jasněji, než celkově v Evropě...

Provocateur 12.03.2010  13:16

« Re: Re: Stručně

Já ale svůj první příspěvek taky myslel jinak. Ty to vztahuješ na celý koncern. Ale já porovnávám čistě prodeje Fiesty a Pola jak u nás, tak Evropě a v obou případech je Fiesta prodávanější. To jsem předpovídal (tipoval) už při nástupu nového Pola a moc lidí mi to nevěřilo.

white label 12.03.2010  13:34

« Re: Stručně

To ano, ale já reagoval hlavně na tu tvou první větu, že se u nás Ford(celkově) vrátil kam patří...
              Ano, Fiesta si zatím stále vede v Evropě skvěle a celkově lépe, než nové POLO, ale na nějaké definitivní závěry je podle mě docela brzo, ve srovnání s Fiestou se Polo ještě stále rozjíždí (jak "dlouho" je v Polu třeba 1,2TSI?) a i když Polo možná Fiestu "nepřeskočí", určitě se mu (podle mě) v brzké době ještě mnohem více přiblíží...

Provocateur 12.03.2010  16:47

« Re: Re: Stručně

Ale ta první věta byla taková menší provokace... těžko můžem určit, která automobilka kam patří v prodejích, protože některá toho svého výsledku dosáhne důrazem na cenu, jiná zas na kvalitu atd.;-)
                Definitvní závěr můžem udělat až tak za 6,7 let, ale na první dílčí závěr je čas tak akorát..

white label 12.03.2010  17:20

« Re: Stručně

Tak to si zase myslím , že větší závěry půjdou udělat i dřív než až za těch 6,7 let...dal bych tomu ještě asi tak 2, 3 roky, které už toho ukážou opravdu hodně ...

Ronault. 11.03.2010  21:46

Ještě stručněji

Bravo Renaul a Dacia, jediné dvě značky z TOP 10, které zaznamenaly nárust :yes:

Co TOP 10, dokonce TOP 25!
    :yes:

vrkuboy 11.03.2010  21:48

« Re: Ještě stručněji

Páni ty máš odvahu! Já bych raději počkal na přepočítání tabulky a pak dělal závěry. >:D

Ronault. 11.03.2010  22:06

« Re: Re: Ještě stručněji

Samozřejmě, dole už se o to pokouší fanoušek jedné mainstreamové značky ;-)

Každopádně Dacia těží levnou cenou a už i pomalu vznikajícím renomé spolehlivého dělníka (třeba FN Brno má Sandero na akutní převoz krve) a Renault těží novým Meganem a celkově obnovenou modelovou nabídkou za slušné ceny. Neříkám, že levné. Pokud se zanoříme hluboko do cenníku, tak není problém i Golfa mít se srovnatelnou výbavou max. o 20 tis. dráž. Teď stojí Guru již od 299 900 ;-)

vrkuboy 11.03.2010  22:10

« Re: Re: Re: Ještě stručněji

Ajaj tak proto ve FN stoupla úmrtnost >:D A takovej Áda ležet v nemocnici a zjistit že mu vezou krev Sanderem tak odmítne transfuzi s tím že mu to nedovoluje víra >:D

Ronault. 11.03.2010  22:16

Tak s tím Ádou :yes: Třeba by jej uklidnilo, že to vezou nafťákem >:D

Ve FN nestoupá úmrtnost, nepomlouvej mou Alma mater >:-[] Jinak po areálu nemocnice vozí pacienty M-B Viano, dál nevyjíždí, asi nespolehlivé >:-[] >:D

vrkuboy 11.03.2010  22:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Ještě stručněji

Dětem dávají omalovánky ale na Ádu by platilo jen ujistění, že domů ho povezou vysloužilou převozkou VW Transporter s tdi PD >:D

kyklop 12.03.2010  06:40

« Re: Re: Re: Re: Ještě stručněji

ak by malo sandero poriadne tdi, tak by sa nechal prehovorit
            >:-[]

Ronault. 12.03.2010  09:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Ještě stručněji

Je to možné, protože Sandero rozhodně břicho po zemi netahá >:D

kyklop 12.03.2010  09:44

ale nema 4x4 :-O

vrkuboy 12.03.2010  10:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě stručněji

A nemá kelímky od piva >:D

Provocateur 11.03.2010  22:01

« Ještě stručněji

V době krize jde vždycky více na odbyt méně "luxusní" zboží :-)

Ronault. 11.03.2010  22:02

No ano, proto je Ford hned pod Škodovkou >:-[]

Provocateur 11.03.2010  22:05

« Re: Re: Ještě stručněji

Už jsem to nestačil zeditovat, měl jsem na mysli nárůst odbytu ;-)

Ronault. 11.03.2010  22:09

Jistě, příkladem toho méně luxusního zboží budiž růst BMW a Mercedesu >:-[]

Provocateur 12.03.2010  08:16

« Re: Re: Re: Re: Ještě stručněji

Psal jsi o top 10, tak sem netahej Mercedes ani BMW :-)

Ronault. 12.03.2010  09:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Ještě stručněji

Auta mimo top 10 se neprodávají? To jsem netušil, tak to já si do showroomu BMW pro jedno M3 zajdu, když jsou zdarma 8-s >:-[]

Provocateur 12.03.2010  16:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě stručněji

Prodávají, ale ta prodejní čísla jsou daleko menší a nemají takovou vypovídající hodnotu :-)

Navíc Audi má o 25% nižší pordeje, BMW a Mercedes po +4%, takže prémie celkově taky ztrácí...

Franke 12.03.2010  00:24

« Re: Ještě stručněji

A na to si přišel kde? Studuj, panáčku, studuj! Zatím to máš nedostatečně

Provocateur 12.03.2010  16:55

« Re: Re: Ještě stručněji

Asi tady čteš jen diskuzi a články včetně dizkuzí přehlížíš co? :-)

Jinak už mám úspěšně 16 let dostudováno a nedostatečně nevím co znamená ;-)

Franke 12.03.2010  19:30

Neber si to osobně ;-)

Ronault. 11.03.2010  22:08

Oprava, přehlédl jsem BMW a Mercedes

Provocateur 11.03.2010  21:55

Re: Re: Stručně

"-- skrytý --" 11.03.2010  22:07

Dotaz ???

Do těch registrací se počítají všechny auta , i z dovozu nebo jen nová prodaná tady , přijde mi to nějaký zmatečný..

foto Starfighter

Starfighter 11.03.2010  22:14

ŠKODA

Trh určitě prodělává velký propad, ale otázkou je, jak moc je to ovlivněno vyčkáváním zákazníků na faceliftovanou Fabii. Je to auto, které zásadně ovlivňuje počty prodaných vozů u nás.
    Každopádně smeknutí patří Octavii, 2232 ks :yes: Ukazuje se, že diskuzní vítky na "podivný design světel" v reálu moc neobstojí.

T613 11.03.2010  22:17

« Re: ŠKODA

mno gratulaci si Octavia zaslouží otázkou je jaký je podíl O1 a O2 v prodejích. Řekl bych, že za těmi prodeji bude hlavně O1, která požírá FII

vrkuboy 11.03.2010  22:19

« Re: ŠKODA

No tak s tou Octavií opatrně! Škodovky se na domácím trhu budou prodávat vždycky dobře. Je to spolehlivé, levné, české, jsou na to levný náhradní díly a ve stříbrné metalíze s tdi to nemá chybu a co hlavně má to velkej kufr! >:D Na facelift myslím čekaloo jen minimum lidí. Mrkni na prodeje Octavii mimo ČR a SR. ;-)

Franke 12.03.2010  00:09

« Re: Re: ŠKODA

Buď v klidu, ono moc octavií do soukromých rukou nešlo. Stále jsme bazarovej národ, s průměrnou měsíční hrubou mzdou 25tis. Kč. Řekl bych, že ti co je řídí, moc na výběr neměli ;-) (Vem co dáváme, nebo si hledej práci jinde...)

vrkuboy 12.03.2010  00:19

« Re: Re: Re: ŠKODA

Paradox je že já chtěl koupit bazarovou Octavii kombi, ale celkem brzo jsem vystřízlivěl >:D

Franke 12.03.2010  00:22

« Re: Re: Re: Re: ŠKODA

A dobře si udělal, není nad to být první ;-) , že?

white label 12.03.2010  00:24

« Re: Re: ŠKODA

No záleží taky hodně na tom kdy, kde, případně s kým (být první).... ;-) :-)

Franke 12.03.2010  00:28

« Re: Re: Re: ŠKODA

No když ji nevyfasuješ jako služební >:D

vrkuboy 12.03.2010  01:16

« Re: Re: Re: Re: ŠKODA

Obávám se že si whitelabela nepochopil :-)

Franke 12.03.2010  12:54

« Re: Re: Re: Re: Re: ŠKODA

Ale pochopil ;-)

white label 12.03.2010  13:07

« Re: Re: ŠKODA

Pokud se dají třeba holky z E55 "vyfasovat i služebně", tak si to možná pochopil taky... ;-) >:-[]

Franke 12.03.2010  19:32

« Re: Re: Re: ŠKODA

Ty nemáš ve firmě "služební" holku? ;-)

foto Wartburg-353W

Wartburg 353W 11.03.2010  23:23

Rendlik a syn

Gratulace prodejci Renaultu. Pokud k nemu pripocteme Dacii, docela jedou. Jakby taky ne, nekterym jejich nabidkam je tezke odolat. Mekomu staci jezdit slusnym autem, a nemusi u toho nutne i utracet hodne penez. Ti druzi at jdou treba do Skodovky.

foto KANKUNEN

KANKUNEN 12.03.2010  07:17

« Re: Rendlik a syn

Megane je v současnosti nejvýhodnější nabídka, lidi by ani toho rencka nechtěli, ale vypadá to dobře, jezdí to dobře a málo stojí. Co z toho, že až bude představovat další generace, tak budou tvrdit u Renaultu, že se tentokrát zaměřili na kvalitu a spolehivost.

Klaudius 12.03.2010  08:06

« Re: Re: Rendlik a syn

Uvidíme, čo prinesie čas. Tú kvalitu a spoľahlivosť možno majú už teraz, len to ešte nie je overené.

kuko 12.03.2010  10:25

« Re: Re: Re: Rendlik a syn

keď udržia štandard Laguny 3, tak to bude pohodička. Už Megoš 2 po F/L bol na to viac než dobre ;-)

foto Ricardo

Ricardo 12.03.2010  09:33

« Re: Rendlik a syn

Souhlasím, většině nabídek Renaultu se při nákupu auta těžko odolává. Výjimkou je Clio, tomu odolá každý, kdo není zoofil >:D

"-- skrytý --" 12.03.2010  10:09

« Re: Rendlik a syn

Se koukni na hospodářské výsledky Rencku a úsměv ti ztuhne, pokud budou v tom svým dumpingu ještě chvilku pokračovat, tak už nebude žádný Rendlík...

vrkuboy 12.03.2010  10:56

« Re: Re: Rendlik a syn

Ale motorizovaná bde celá evropa >:D

"-- skrytý --" 12.03.2010  12:18

« Re: Re: Re: Rendlik a syn

Já netvrdím, že pro spotřebitele je to špatně, ale kladu si otázku, čím to u Renaultu bude vykoupeno... už teď začínám vnímat kiu, hujdaj, ševo jako prestižnější značky než Rendl a nemyslím si, že Renault chtěl sklouznout do nějakého superlowendu, ale jinak by pravděpodobně neměl šanci... jak dlouho mohou takové hospodářské výsledky udržet???

pogo26 12.03.2010  15:03

« Re: Rendlik a syn

Stejnou otázku si můžeš položit i u Škodovky a jejím " dumpingovým " cenám v Evropě. Pak možná zjistíš, že i díky těmto nízkým cenám je Škodovka tam, kde je. Problém Renaultu budou naopak je vysoké evropské ceny a absence v Číně / narozdíl od VW /.

"-- skrytý --" 12.03.2010  15:08

« Re: Re: Rendlik a syn

jenže Škodovka pořád velice slušně vydělává a nemá za loňský rok ztrátu v přepočtu 80mld. Kč...

pogo26 12.03.2010  15:12

« Re: Rendlik a syn

přečti si příspěvek na který reaguješ. Tam máš vysvětlení. Problém Renaultu nejsou nízké ceny v ČR.

"-- skrytý --" 12.03.2010  16:36

« Re: Re: Rendlik a syn

nechápu, píšeš, že škoda má všude venku nízký ceny, ale přesto vydělává... čína je pro škodu zatím marginalita

kuko 12.03.2010  15:37

« Re: Re: Re: Rendlik a syn

jak píše Pogo - nejvíc rostou rozvojové trhy - Čína, Indie a pod. Tam je na tom Renault docela bídně.

Krom toho, podívej se, kolik nových modelů/motorů za poslední 2-3 roky uvedl + kolik jich ještě chystá (+ třeba elektromobily)

Takže ano, jeho prodeje se loni propadly, ale ty investice se nesplatí v průběhu jednoho-dvou let.

Klaudius 12.03.2010  08:10

Rozdiel

Ten rozdiel medzi počtom predaných Octavií a Fabií je skutočne na zamyslenie.

foto sacoer

sacoer 12.03.2010  08:25

« SR

V SR Fabia - 178, Octavia 2 - 183 a zázračná SX4 - 183 ks.

kyklop 12.03.2010  08:40

« Re: SR

u tej sx4 sa nemame comu divit...za dane peniaze slusna porcia auta

foto Blue-Sun

Blue Sun 12.03.2010  10:08

« Re: Rozdiel

Jen se potvrzuje, že nová Fabia nemá nějak co nabídnout. Ale na druhé straně, celkově padá trh malých a mini aut, jelikož padly i ceny nižší střední třídy.
      Já spíš oceňuju Renault a Dacii. Ono zůstat si při propadu trhu o 1000 ks na stejných číslech je taky v podstatě nárůst. U Dacie jen koukám, jak přestal být naprosto zájem o původní Logan poté co přišly na trh kombi a Sandero. Sedan u nás není zrovna populární varianta vozu.

foto P-407

P 407 12.03.2010  10:23

« Re: Re: Rozdiel

On ten Loganovův kombík je taky kus auta za super cenu a přitom technika jednoduchá a spolehlivá(prověřená). Je hodně kupců, kterým je morální zastaralost uplně šumák. Pro malého živnostníka může být tenhle stěhovák úplné terno.

foto Blue-Sun

Blue Sun 12.03.2010  10:27

« Re: Re: Re: Rozdiel

To není terno jen pro živnostníky, i když ti jej hodně kupují. Dost často ale tahle auta vlastní i rodiny s dětmi a velkým psem nebo prostě jen méně nároční lidé.

kuko 12.03.2010  10:29

« Re: Re: Re: Re: Rozdiel

koukám, žes mě o 1 minute předběhl ;-)

kuko 12.03.2010  10:28

« Re: Re: Re: Rozdiel

tak tak, tady vítězí funkčnost. Ale vídám i docela dost mladých rodin, které si dlouhého Logana pořídí.

"-- skrytý --" 12.03.2010  11:59

« Re: Re: Rozdiel

Hlavně je sedan hodně hnusnej (na rozdíl od stravitelnýho kombíku) a Sandero se z venku tváří jako relativně moderní auto, i když skutečnost je samozřejmě jinde... A dumpingová politika Renaultu??? Jak dlouho jim to vydrží? Nebo za jakou cenu???

Klaudius 12.03.2010  12:34

« Re: Re: Re: Rozdiel

Omyl, sedan je z celej partie najkrajší. Ak vyzerá niečo hnusne, tak je to Sandero, možno s výnimkou verzie Stepway. Klasický Logan, čo viem, najviac dopláca na pevné operadlo vzadu, Thalia ho má aspoň sklápacie, keď už nie delené. Kufor veľký, ale nič dlhšie neodvezieš.
          Dumpingová politika Renaultu nie zas až tak dumpingová, aoby sa zdalo. Je jasné, že si naplánovali menší zisk ako iní, napriek tomu do straty asi nepôjdeu len aby preboha predali...

"-- skrytý --" 12.03.2010  13:59

« Re: Re: Re: Re: Rozdiel

80mld...

Klaudius 12.03.2010  17:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Rozdiel

Odpočítaj od toho investície do vývoja a rozširovania výroby. Kto veľa investuje, jasne že sa v celkových číslach dostane do hlbokého mínusu. O 10-15 % vyššie ceny by neznamenali nič, možno ešte zníženie ziskov, lebo by sa adekvátne znížili predaje. Žiadna tragédia sa nekoná.

foto Barrichello

Barrichello 12.03.2010  10:26

Jeep boduje

11 vozů navíc oproti lonsku je slušné....navíc loni byl v nabídce ofiko importéra nevíc commnader který už letos zkončil, o to lepší výsledek to je :yes:

foto Subaru-in

Subaru.in 12.03.2010  10:41

Bohati bohatnou ;-)

Jak je videt i v dobach krize Ferrari, Porsche a podobni ...bohate klientele a hornich 10 000 se dari lepe a lepe alespon to na silnicich nebude tak nudne :yes:

foto chlapecx

chlapecx 12.03.2010  11:04

Re: Re: ŠKODA

jaký TDI myslíš? ono taky je TDI a TDI dneska:-)

"-- skrytý --" 12.03.2010  11:23

služební octa fabka

Nejsou ty SUPER čísla taky výsledkem toho že 50 % jich jezdí u firem který je kupují / kupovaly.Když to byla ta nej varianta ale dneska bych řekl že je střídají kia dacia ajiný
    Jinak ta cena ze ketrou to servírujou našincům je HODNĚ
    nic proti šade ale za ty prachy ...radši BMW

"-- skrytý --" 12.03.2010  14:01

« Re: služební octa fabka

:*) týý jóó, přelož mi to do češtiny, pls :-O

"-- skrytý --" 12.03.2010  15:07

« Re: Re: služební octa fabka

..co nechápeš ogare..?? ;-)

"-- skrytý --" 12.03.2010  15:11

« Re: Re: Re: služební octa fabka

Tož ogare, nějak mi tam chybí ta sfiňa interpunkca >:D

Klaudius 12.03.2010  17:58

« Re: Re: Re: Re: služební octa fabka

A po lebeni bys nechtěl, piskořu...?

foto velitel-mesta-bugulmy

velitel mesta bugulmy 12.03.2010  15:13

« Re: služební octa fabka

Tys asi jeste nove auto nekupoval, co? Vis neco o realnych cenach BMW s priplatky? BMW a Skoda nejsou ve stejne cenove kategorii, proste ne a ne, takze tvoje posledni veta je fakt usmevna. A nestavit mi tu prosim nejaky 118d proti Superbu...

"-- skrytý --" 12.03.2010  21:37

« Re: Re: služební octa fabka

Ne jen vim za kolik se nechá pořídit např z US
        a nový si koupim až budu plátce dph
        ale abych dal skoro milion za šade to teda neee

"-- skrytý --" 12.03.2010  21:41

a ještě detail než supa tak radší tu 1dničku třeba 130 >:-[]

Navtech 12.03.2010  22:16

« Re: Re: Re: služební octa fabka

A to ještě nevíš, za kolik se dá pořídit takovej tata nano i s dph. Skoro za tolik, kolik by tě stál kontejner z US.

"-- skrytý --" 13.03.2010  09:56

« Re: Re: Re: Re: služební octa fabka

To zrovna nenjn auto který by ve mě uspokojilo řidičský vášně a těšil bych se z něj >:D

foto Dusan10

Dušan10 12.03.2010  12:36

Zaujímavé ...

Ja osobne by som koncern nechcel už len preto, že má "úspech" i u zlodejov ... a parkujem vonku ...

Keby som však "musel" - tak asi by som zobral radšej VW ako Škodu ...

foto GTI

GTI 12.03.2010  13:02

TABULKOVÍ MISTŘI

Ponechme vítězům zasloužené vavříny a ponořme se výjimečně dnes na tabulkové dno. Do tabulkových temnot, z nichž ovšem nikoli kupodivu září démanty silnic. Ano, ano, absolutní čísla mají v případě světa aut svou než relativní vypovídací hodnotu.

Tak jak? No, ještě jednu nuanci bych v předmětných souvislostech akcentoval. Totiž obdobné, dokonce totožné prodejní číslo může u některého produktu vyvolávat jízlivé úsměvy, však u jiného obdivné palce hore. Jak je to možné? Tohle nechávám na případnou diskuzi.

Každopádně za sebe píši, že bych nechtěl být ani jedním z jednoho tisíce pěti set padesáti devíti nových letošních majitelů renaultu, avšak velmi bych si přál být jedním z letošních pěti nových majitelů Ferrari... inu což, odhalit pravdu života v silničních číslech nevyžaduje, jak patrno, znalost velké násobilky. Na to ti stačí jen prsty jedné ruky...

Tedy nezapomínejme na správné hodnocení, přenesme se nyní přes absolutní čísla a chvalme tedy silniční elitu - Ferrari, Porsche a spol. Elita nám dokazuje, že to vůbec nejdůležitější číslo světa aut je vždy jen to číslo, které vyjadřuje počet koní pod kapotou.

BRAVWO VW-PORSCHE :yes:

foto 3-diamanty

3_diamanty 12.03.2010  13:10

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

tolko kecas jak stara blazkova a o nicom, v tvojom prispevku nie je jedna zmysluplna veta ako vzdy. kecat vie kazdy somar ;-)

jossalito 12.03.2010  13:48

« Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Od tebe sem tu nečetl nic hodnotného, jsi mistr v generování chaotických shluků písmen, které nedávají žádný smysl. :-! :no:

Navtech 12.03.2010  15:17

« Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

"Kia je budoucnost"... ;-)

jossalito 12.03.2010  15:30

Někteří tu svou budoucnost mají tedy pěkně "růžovou". >:-[]

Klaudius 12.03.2010  17:58

Napríklad ty... ;-)

jossalito 12.03.2010  19:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

O mou budoucnost se neboj, ale ty bys s tou svou měl něco dělat, ať tu neskuhráš, že nemáš to či ono. :-!

Klaudius 12.03.2010  22:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

ja nežijem pre seba kámo

jossalito 12.03.2010  22:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Vidím, očividně se staráš více o mne, než o své nejbližší. :-!

T613 12.03.2010  23:32

moc se bereš vážně

Klaudius 13.03.2010  14:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Povedal by som, že ty skôr pcháš nos do vecí, do ktorých ťa nič nie je...
                      Zo zásady smečuješ z každej nahodenej loptičky? Bacha na out...

jossalito 13.03.2010  17:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Že strkáš nos do všeho, si předvedl v tomto vlákně. Tak si to zkus připustit. :-!

Klaudius 13.03.2010  19:12

« TABULKOVÍ MISTŘI

Ja sa nehádam, ale na rozdiel od niekoho mám aj nejaké rozumné hranice, a trocha slušnosti mi, myslím, tiež nechýba.

Emel 13.03.2010  12:06

>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes: dobre jsi to formuloval :-! :yes: :yes:

foto jazva

jazva 12.03.2010  13:21

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

>:D >:D >:D Skús písať niečo napríklad o chladničkách, alebo práčkach. To ti možno pôjde lepšie... >:-[]

jossalito 12.03.2010  13:48

« Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Já zde GTImu nemůžu nic vytknout, napsal to dobře. Psal za sebe a plně ho chápu. Co se ti tam nezdá?

foto jazva

jazva 12.03.2010  14:23

« Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

čo sa mi nezdá? >:D nič... len provokujem, veď to poznáš! >:-[]

a čo sa toho týka, že píše za seba, tak na to mám svoj názor už spravený a on ho už niekoľko krát sám potvrdil. NIKDY tu (podľa neho) nepíše vlastné postoje alebo nebodaj to ako sa on správa v skutočnosti... ;-)

Emel 12.03.2010  15:03

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

To Bravwo VW je tu trošku na sílu, VW není moc k čemu gratulovat. Sice se mu podařilo zůstat o 3ks před Renaultem, vzhledem k novým generacím v obou klíčových třídách bych ale čekal lepší výsledek.

Velmi dobře naopak vidím výsledek Fordu. Jistě, z velké míry za něj vděčí laciné krabičce jménem Fusion, ale i Focus na konci generačního cyklu se prodává velmi slušně, a to i přes základní ceníkovou cenu 370.000 za 1.4!

pogo26 12.03.2010  15:09

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Jestli si dobře vzpomínám, tak se Focus v únoru prodával pod 300 000,-. A tohle budou asi prodeje za únor.

Emel 12.03.2010  15:11

« Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

No asi v tom nějaká akce bude, upřímně řečeno, za těch 370 musí být dnes to auto absolutně neprodejné.

kuko 12.03.2010  15:43

za 379tis je teď v akcii Laguna, bože proč si nemůžu koupit auto teď!!!! >:-[]

Navtech 12.03.2010  16:45

« Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Protože nejsi tak bohatý, aby sis kupoval levné věci.

pogo26 12.03.2010  17:03

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Nejde o cenu, ale o skutečnou hodnotu. Něco co je v ČR vydáváno za luxus / jen díky distributorovi a jeho fantazii / je venku levný šunt.

Navtech 12.03.2010  19:46

« Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Jasně, o cenu opravdu nejde, protože jinak by museli ostatní státy přes nás kupovat vlaky třeba těch lagun.

S tím co je vydáváno u nás za luxus a venku za šunt, to asi bude něco z oblasti drogerie, že?

Emel 12.03.2010  20:03

« Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

No, rozdílné ceny aut v různých zemích jsou realita. Dovozcům to nestojí za to tahat, protože od výrobce pořád nakupují levněji... a běžný kupujcí je na to příliš pohodlný a obává se problémů se zárukou apod.

Navtech 12.03.2010  20:20

« Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Je mi to jasný, ale stejně nechápu 22t eur ve Francii, 20t v Německu a u nás defacto 15t eur. Proč se u nás ten rendl tak podbízí? Aby tu celá síť nekrachla? Vždyť tím i do budoucna ztrácí kredit, ne? Myslím hlavně kategorii laguny. Na haj.zlu jsem koukal na nějakej test v autocaru z 08 a dneska to auto stojí polovinu!

Emel 12.03.2010  20:52

« Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Je důležité, aby se to které auto prodávalo, bylo vidět na silnicích... a pokud je dobré, přivedlo ke značce další lidi.

Podívej se, kolik lidí kupuje Passat proto... že prostě ostatní také kupují Passat. Na rozdíl v ceně oproti západu ale odpověď nemám.

Krach sítě podle mě nehrozí, prodeje jsou dost vysoké. Zvýšení ceny by pravděpodobně shodilo prodeje o pár set dolů, ale pořád by to bylo v normálních relacích top 5.

white label 12.03.2010  21:24

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

"...kupuje Passat proto... že prostě ostatní také kupují Passat."
                          >:-[]
                          Tak to potom ovšem vidíš až příliš jednoduše a "černobíle"..., kdyby to fungovalo tak jednoduše/primitivně, zaměstnával by nejen marketing, mnohem méně lidí... ;-)

Emel 12.03.2010  22:21

« Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Jasně že je to jen jeden kamínek skládačky. Minulá Laguna se moc dobře nezapsala a nejlepším lékem na to je postavit dobré auto a hodně ho prodat, aby se ta pověst napravila.

Nestačí dělat slušné auto, je potřeba ho dostat do podvědomí lidí... aby když začneš uvažovat o autu v té třídě, napadla tě třeba ta Laguna. O totéž se snaží i reklama...

Navtech 12.03.2010  22:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Teda Emel, sakra... to sis to hodně zjednodušil, resp. ses z toho vysvlíknul, jako had, ne?!

Tak mi neříkej, že by rendl chtěl přetahovat lidi z třídy do třídy, to je jen pár kusů a evidentně to tak nefunguje, protože laguny se i po těch mega slevách prodává pořád stejně, nebo i míň.

Jak píše dole figurka, tak je asi někde chyba, protože ani citroen, což beru, jako alternativu a sestru rendlu, tak se aspoň cenou drží někde na hranici soudnosti. Je to prostě divný a to nemyslím, osobně z nějakýho fandovství, nebo pochlebování. Jen mi to prostě zajímá.

Emel 12.03.2010  22:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Do hlavy čekému zastoupení nevidím, třeba je to prostě jen bratrovražedný boj mezi jednotlivými prodejci, nebo to mají spočítané... těch možností je spousta.

Citroen drží cenu jakž takž u C5 a drahá je C3 a DS3, ale C5 vnímám jako větší a technologicky složitější auto a C3 hraje na stylovku. A Citroen nemá u nás ani zdaleka prodeje Renaultu...

Navtech 12.03.2010  22:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

OK, prodeje nemá, ale na rozdíl (jen z mého pohledu) si pořád zachovává relativně fazónu, jestli mi rozumíš. Vadí mi to podbízení u rendlu a přesto mám pocit, že je mu to k ničemu.

Emel 13.03.2010  09:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

No, taky mám pocit, že u Laguny a Meganu by základní cena mohla být klidně vyšší. Pokud si budeš trošku konfigurovat výbavy, tak v těch vyšších stupních už to tak "výhodné" není...

Navtech 12.03.2010  15:15

« Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Přesně tak... 300 litrů za Focuse, to už je dneska kauf a o cenách Renaultu toho víš nejvíc ty ;-) Ty válcujou i Ceeda střední třídou. Ale dneska je každý prodaný auto od pandy po Ferrari úspěch.

pogo26 12.03.2010  15:52

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Nejen o cenách Renaultu, nejen o cenách aut.

Klaudius 12.03.2010  17:59

« Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

ale sú tí ľudia blbí, že kupujú Renault a nie kvwalitu >:D

Navtech 12.03.2010  19:33

« Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Za ty prachy je laguna opravdu kvalitou na prvním místě, ale je to spíš k pláči.

Klaudius 12.03.2010  22:35

« Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Ešte keby si vedel, čo pletieš.....nepi už toľko.

Navtech 12.03.2010  22:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

O můj pitný režim se nestarej a zkus se nad tím zamyslet, pokud to dokážeš.

jossalito 12.03.2010  22:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Klaudius v poslední době kecá všem a do všeho. Asi ho manželka drží na pěkně krátkým řetězu. ;-)

Navtech 12.03.2010  23:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Já mám spíš pocit, že jeho manželka drží stávkovou pohotovost s tim trojkastrůlkem plným halušek s brynzou. ;-) Jeho sen - kvedlání v novym scéniku za třistapade je ohrožen.

jossalito 12.03.2010  23:11

>:D :yes:

Když si zase u toho "jídla". Dneska jsem nakládal maso (prase a ptáka) na zítřejší oběd, ale v tomto nejsem moc kreativní, vzal jsem oliv. olej, sůl, nějaký suchý koření (majoránka, tymián, tak nějak dle myho oka) pak česnek, trošku papriky... Nemáš nějakej tip pro příště, co bych měl dodržet? Páč umím snad líp i štrykovat než vařit. :-)

Navtech 12.03.2010  23:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Záleží na masu... Pták není maso. To si nalož do čeno chceš. Z ptáka, jako je kuře, tak jen kejtu bez kosti a podle libosti... Já dávám tak na 6 porcí vykoštěný kejty 8 protlačenejch stroužků česneku, resp. celou palici. Pepř, sůl a pak je to fuk... možná kikoman sojovku, nebo obyč. sojovku... Potopit do oliv. oleje aspoň na den, lépe doigelitovýho pytlíku a promasírovat a nechat do druhýho dne.

Maso... viz: T-bone na blogu. Hovězí na grilu nechat čerstvý a jen pomazat oliv. olejem s bilinkama, nebo i bez nich a ogrilovat. Pak dochutitm podle libosti. Hlavně z prudka, aby se zatáhlo a pak třba dodělat v troubě.

Jdu si pro klobásu, nebo zdechnu...

jossalito 12.03.2010  23:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Tak dík za radu, uvidím, co z toho zítra vykuchtím. Sójovku sem opomněl, hlavně že sem minulej tejden kupoval dva druhy.

Ale mám to jednoduchý, všichni musí chválit, jinak bych už nikdy nic nevařil. >:-[]

Klobásky jsem taky dnes kupoval, ale nechám si je na zítřejší večer. Dík, dobrou chuť a dobrou noc! ;-) :yes:

Navtech 13.03.2010  00:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

čus :yes:

white label 12.03.2010  23:44

8-s >:-[]

Klaudius 13.03.2010  14:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Ale no tak, dochádza humor? Vieš to aj lepšie. ;-)

Klaudius 13.03.2010  14:30

« TABULKOVÍ MISTŘI

Moju manželku mi môžeš jedine závidieť. ;-)

jossalito 13.03.2010  17:12

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Upřímně, nevidím jedinný důvod komukoli závidět manželku. O to víc tobě. :-!

Klaudius 13.03.2010  19:14

« Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Možno raz na to prídeš, nemaj strach. ;-)

jossalito 13.03.2010  20:52

« Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Ženská (obecně), která si rozumí s chalpem třeba jakto ty, neznamená, že si bude rozumět s někým, jako jsem třeba já. A po čase o nic jiného, než o vzájemné porozumění ve vztahu nejde. ;-)

Klaudius 13.03.2010  20:55

« Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

To máš naštudované dobre. Ale nemyslel som práve na to. Je to len jedna z vecí, o ktoré ide, nie jediná. ;-)

jossalito 13.03.2010  21:03

« Re: Re: Re: Re: Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Bohužel to u této "věci" vždycky končí. ;-)

Klaudius 13.03.2010  21:28

To by som netvrdil.

jossalito 13.03.2010  22:41

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Klidně na toto téma můžeš napsat "vědeckou" studii. Garantuju ti, že budeš jedinný s tímto "názorem". Realita není žádná Klaudiova póhádka. ;-)

igor77 12.03.2010  18:35

1) VW je stale k cemu gratulovat (-;
        fakt je ten, ze tahle skupina brzy ziska globalni pozici No.1 namisto odpadajici toyoty
        2) ford u nas dela svy prodeje na podbizeni svym lowcost modelem. a divim se jak muzes psat tak neaktualni info o cene fokusu.
        3) bravo RENAULT za dokonaly skrty pres rozpocet korejcum :yes:

Emel 12.03.2010  19:12

Co se Fordu týče,je to aktuální cena z ceníku na ford.cz.. samotnému mi to přišlo divné, ale je to tam.

foto figurka

figurka 12.03.2010  19:34

U toho Renaultu se nemůžu ubránit otázce, zdali je všechno OK, pokud francouzská klasika dělá škrty přes prodejní čísla korejcům.....

igor77 12.03.2010  18:38

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

no, jestezes nato zas jednou kap´.. na ty kone pod kapotou :-)
      uz to vypadalo, ze budes navzdy jenom akcentovat..

Franke 12.03.2010  19:36

« Re: TABULKOVÍ MISTŘI

Makej na sobě, piluj jazyky a možná to Ferrari jednou bude. A tím nemyslím v měřítku 1:18 ;-)
      Jinak já gratuluji všem, co vůbec něco prodali, protže nyní je to opravdu masakr ... 8-s Loňský rok je slabý odvar toho, co se zatím děje letos!
      Za mě bravo všem, co vůbec prodávají

igor77 12.03.2010  21:34

nekdo muze rikat, ze prodeje se delaji v marketingu a v dealerstvich. ale ja budu tvrdit ze prodeje se delaji ve vyvoji a v inovacich.

foto 3-diamanty

3_diamanty 12.03.2010  13:10

o nicom

foto Tyrrell

Tyrrell 12.03.2010  13:17

Že by se češi

naučili počíta?Né vždy co je levný je špatný a to platí i na bratrovražedný souboj mezi Passatem a Superbem.Renault má svojí cenovou politiku vcelku přehlednou a Ford nezůstává pozadu.Příplatky u Hyundaie-Kii jsou skoro na stejno s VW a to pro ně není dobrý,japonci jedou pořád to své a nevím nevím :-!

pogo26 12.03.2010  17:11

Re: Rendlik a syn

To něco vypovídá o skutečné hodnotě.