Má smysl tankovat drahou naftu?? Test MF DNES 17.9.2008
"-- skrytý --" 09.11.08 02:40
« Re: I negativní reklama nám může něco přinést
Třeba moje dcera se po dočasném přechodu k Benzině vrátila k Shell D-Extra, Vaculíkův test ji nezajímá, spotřeba jí opět klesla, já naopak zase beru Top-Q od Benziny a spotřeba jednak klesla oproti naftě od Shell a ubylo problémů s DPF.Pravda je,že oba motory jsou CR,ale každý jiný,jiné Euro,výkony atd.Není jednoznačná odpověď ANO-NE!Nemít měsíčně soukr. najeto s každým autem asi 3 tkm, pak tomu neuvěřím.50/50 :-! -
superkutil 13.10.08 13:53
« Re: I negativní reklama nám může něco přinést
PavelK: Koukám žes nepochopil konkurenční prostředí po Česku. Všichni mají stejnou cenu, aby si mohli konkurovat kvalitou. Kdyby měl někdo nižší cenu, tak se bude tankovat jen u něj a nebude tam to konkurenční prostředí pro kvalitu. I když najdou se i tací co i po uveřejněných testech a prohlášení Shell budou nadále tankovat drahý Shell.>:D -
PavelK_ 25.09.08 19:28
« I negativní reklama nám může něco přinést
Dnes ráno jsem si všiml ve svém bydlišti (Vyškov) zajímavé změny, Shell snížil cenu nafty o 0,70 Kč ze včerejších 32,90. Jsem zvědav, co na to konkurence, když konkureční prostředí funguje tak, že všechny pumpy tady mají "čirou náhodou" zcela stejné ceny. -
superkutil 25.09.08 13:17
« Re: Jakou tankovat motorovou naftu?
Bylo by dobré, aby se k testu vyjádřil např. Ústav paliv a maziv a.s., který udělil Shell PEČEŤ KVALITY. Díval jsem se na stránky ústavu [odkaz] na podmínky udělení pečetě, ale v podstatě tam nejsou uvedené. Připadá mi, že je to jen o tom, kdo ústavu zaplatí, dostane pečeť. Ono o tom mluví i to, že pečeť získali www.itesco.cz a www.globus.cz a www.ahold.cz a další společnosti, jejichž kvalita nafty se nedrží dobré pověsti a vím o pár autech, které po načerpání u nich šli na repasi motoru. -
Megabeda 25.09.08 10:24
« Re: Jakou tankovat motorovou naftu?
Tak jsem si přečetl tiskovou zprávu Shellu. Připadá mi to jako takové mlžení, ono jim ani nic jiného v podstatě nezbylo než zpochybnit výsledky. Každopádně když se začtete hlouběji, tak tam jsou zajímavé pasáže viz : "Shell V-Power Diesel nabízený v Německu v současnosti zahrnuje syntetickou složku GTL (Gas to Liquid), která je vyráběna ze zemního plynu a umožňuje čistější a efektivnější spalování." Proč tedy palivo které má stejný obchodní název nenabízejí ve stejné kvalitě i u nás?? Asi jsme ještě pro Shell pořád východní trh! Nicméně časy kdy se nafta lila pouze do kamen a traktorů v JZD jsou pryč. U nás nepotřebujeme "čistěji a efektivněji" spalovat?? Jezí stále víc aut, které mají moderní vstřikovací zařízení a tomu musí odpovídat i kvalita paliv. Mohlo se ovšem stát i to že nějaký soukromník chtěl na pumpě Shell vydělat a prodával obyčejnou naftu pod názvem V-Power Diesel. Objektivní by bylo, vzít vzorky třeba z 10 Shelek a na základě toho dělat závěr. Já osobně u Shellu tankoval asi 10 let a sbíral pilně smart body. Shell mi byl, i je hodně sypatický, nakonec test beru zcela jistě s rezervou, ale stále více mám pocit že tankovat drahou naftu jsou vyhozené peníze. Nehledě na to, že můžu dodatečně aditiva přidat sám. Když přidám VIF SUPER DIESEL, tak cena jednoho litru "obyčejné nafty" se mi zvýší o 30 haléřů což je zanedbatelné a budu čekat až i u nás Shell nabídne Diesel, který prodává u sousedů v SRN.
PS: jestě jeden odkaz: [odkaz] -
"-- skrytý --" 24.09.08 22:07
« Re: Jakou tankovat motorovou naftu?
Ústav paliv a maziv, který to testoval, je hodně seriozní firma(na rozdíl od některých prodejců),takže zase jako PR bych to nevidel, osobne jsem Shellku také opustil, protože auto mělo problémy, resp. DPF filtr. Známému se letos odporoucel v záruce Saab,docela drahá oprava, sice to zaplatil prodejce, ale to proto,ze nechteli ztratit solventniho klienta,ten se Shellce vyhýbá velkým obloukem...sbíral jejich body a zadělal si na problém
tu je jeden zajímavý odkaz [odkaz] -
rogerer 24.09.08 16:18
« Re: Jakou tankovat motorovou naftu?
nechci tu nejak obhajovat shell atd.,ale jenom zduraznit ze ne vsemu se muze verit - vsechny cerpacky vedou masivni marketingovou kampan a tento clanek klidne muze byt soucasti kampane nejvetsiho konkurenta shellu - Benziny.Takze taky brat vysledky testu redaktoru s odstupem :-) -
superkutil 22.09.08 23:01
« Re: Jakou tankovat motorovou naftu?
Když jsem kupoval Ford TDCI, tak mi doporučovali Shell. Tak jsem ho bral, ale jak přišla zima začalo auto špatně startovat, kouřilo, naskočilo až na poněkolikáté a chod byl nepravidelný. Tak jsem začal přidávat aditivum VIF a všechny problémy zmizely. Naftu teď beru většinou LUKOIL (Jet) a přidávám VIF a je vše v pohodě. Český Shell je fakt humus proti německému. Ověřil jsem si to na dovolené, po načerpání v německu byl motor tišší a líp šel do otáček. Dělám občas pro Slovnaft a podle jejich testů mají díky objemu některé hypermarkety lepší naftu jak značkové benzinky. On totiž Slovnaft zaváží jak některé hypermarkety tak i malé stanice. Takže je to spíše na solidnosti konkrétní čerpací stanice, co mají v nádržích. -
"-- skrytý --" 19.09.08 15:49
« Re: Jakou tankovat motorovou naftu?
U nás OMV Sprint Diesel, protože jsem časem vypozoroval, že mi to na ní nějak nejlíp běží. V Německu beru buďto Aral nebo OMV, ale vždycky tu "normální," protože i ta je lepší než motor dokáže využít.
Tenhle článek potvrdil moji domněnku. Kdysi jsem Shell V-Power zkusil a nezaznamenal jsem krom pocitově horšího chodu než s naftou OMV (což mi tehdy přišlo velmi zvláštní) nic... -
Megabeda 19.09.08 15:06
« Jakou tankovat motorovou naftu?
Zdravím, chtěl bych v diskuzi rozebrat Vaše zkušenosti s tankováním "dražší" aditivované nafty. Přečetl jsem několik článků na toto téma, jsou v podstatě tři skupiny lidí. První tankuje vzhledem k ceně levnou naftu, druhá levnou naftu vylepší přidáním aditiv a třetí tankuje dražší již aditovovanou naftu typu Shell V-POWER diesel.
Já osobně patřím do třetí skupiny, mám auto se vstřikováním common rail, s aditivy zkušenost nemám, tudíž bohužel za vyšší cenu tankuji V-POWER diesel. Nedávno jsem narazil na tento článek mladé fronty dnes [odkaz] pod názvem "Test dražší nafty. Benzina překvapila, Shell zklamal". Je opravdu hodně zajímavý, člověk má sklon věřit reklamě (viz. výborný marketing Shellu), ale v testu jsou fakta získaná měřením. Doporučuji Vám ho přečíst, vyhrála Benzina, Shell V-Power Diesel je k mému sklamání na úrovni obyčejné nafty od PapOil. Zajímavé je i srovnání kvality paliv u nás a v SRN.
Proto se Vás chci zeptat, jakou naftu tankujete Vy?