9,64 HODNOCENÍ POZASTAVENO (auto není aktivní)
Hodnoceno: 23x.
Upozornění: hodnotit mohou jen uživatelé Moje.auto, kteří mají zveřejněn svůj automobil.

Moje nová hračka ,která musí trpělivě čekat na renovaci.
Auto má parádní obstarožní atmosféru, kterou podtrhují takové maličkosti jako velmi měkké pružinové sedačky a uspořádaní palubní desky, volant a samozřejmě nádherný zvuk protilehlých válců (boxer), který je odhlučněn jako kdyby jste ho měli mezi sedadly :) Je to přesně jak to nazval Kůrkyn : "peklo" :)
Plán renovací:
(tak jak bych si tedy představoval)
Postup renovace jsem si rozdělil do tří sekcí.
# I - 100% technický stav a pojízdnost
# II - postupná renovace všech dílů
# III - kompletní vyvaření a lakování karoserie
Fáze I
Teď se nacházím s první etapě a tak se snažím zajistit prvozuschopnost a 100% funkčnost všech částí vozu. Začínám od těch největších "hořáků", tedy věci ,které so vyžadují pozornost nejvíce. Jako uplně první věc jsem se dal do brzd. Hlavně na přední nápravě brzdy hodně přibržďovaly a bylo třeba rozebrat brzdiče a očistit prasátka a vyměnit gumové součásti. Teď jsou už brzdy odvzdušnené a funkční. Zkouška však ještě neproběhla, protože mám rozdělaný rozdělovač u kterého byla nefunkční podtlaková regulace předstihu. Dále byl už řádně "unavený" palec. Obě věci jsem vyřešil a po kompletaci hned vše vyzkouším. Následovat bude ložisko na zadní nápravě, které už velmi hlasitě volá po opravě(=zřejmě výměně). Jako další budou na řadě: výměna synchronu na dvojce,oprava zarezlé misky na předním tlumiči, oprava stěračů, startéru atd...
27.5.2008
Samozřejmě jsem ihned, jak to bylo možné, odstranil všechny nálepky které tam nepatřily (např. Dunlop,nápis Alfa Romeo přes celý kufr, CZ od OMV, chromované kliky a podobné perly. Po zakoupení přípravku Color Back od "želvy" bych chtěl nasákavou cihlovou vrstvu laku změnit na minimaálně červenou barvu. Zkoušel jsem rozleštit kousek střechy a kapoty a zdá se že se ještě lak bude blýskat, ale bude mě to stát minimálně bednu hadů a bazének potu. Výsledek však bude stát za to.
29.5.08
Rozhybal jsem predni brzdice, protoze auto stalo uz i z kopce :) Za par korun jsem vymenil vsechna tesneni a prachovky a ted uz jen odvzdusnit a budeme brzdit jako blazen :)
2.6.08
Rozdelal jsem rozdelovac u ktereho na palci misto odporu byl naletovany medeny dratek. Sehnal jsem odpor, ktery tam ma byt a neletoval ho misto dratku. Tim byl problem palce vyresen. Kdyz uz jsem mel rozdelany rozdelovac, tak jsem se rozhodl, ze opravim i podtlakovou regulaci u ktere byla praskla membrana. Prohledal jsem doma garaz jestli membranu nekde neschrastim a nasel jsem uplne novy podtlakovy regulator z poslkeho fiatu. Pusou jsem zjistil ze funguje. Velikostne i konstrukci odpovidal original dilu a tak jsem jen upravil trosku tahlo a uchyceni a uz je v Alfe. Na svou cest slibuju, ze az bude v aute novy zrenovovany motor tak koupim ten regulator novy origos :)
Pri naslednem zadelani rozdelovace zpet do bloku vyvstal problem s nastavenim predstihu, ktery jsem nastesti nakonec zvladl a motor ted ochotne chyta. Zvlastni vec byla , ze kdyz jsem vysrouboval vsechny svicky tak motor behem otaceni v jednom miste drel ze nesel vubec otocit. Zrejme jeden z duvodu proc nejede jak ma.
21.7.08
O vikendu jsem vrátil lesk strese a vratil zpet jiz obrousenou predni masku, ktera ceka az najdu cerveny spray co mam nekde v garazi a dostane provizorni nastrik.
Další opravy budu postupně aktualizovat a dopisovat, jak budou práce pokračovat....
Motor. Jak jinak boxer je prostě boxer. Nahon 4x4 je taky parádní věc. V aute z roku 1984 je central a elektricky ovládana okénka! :) Jeden z posledních modelů samostatné Alfy Romeo. První sériově vyráběná Alfa Romeo s pohonem 4x4.
Diky absenci viskózní spojky lze 4x4 použivat pouze na mokru, blátě nebo, a to hlavne, na snehu :) Na suchu se kola v zatačkách totiž "štorcují" proti sobě. Ale při pouze rovně jizde to ma zase nepřekonatelný start. Jinak se vyskytují klasické chyby jako je špatný synchron na druhém rychlostním stupni, koroze kolem víčka nadrže a horší brzdy.
No toho by bylo hodně :) Ale co by jste čekali od 24letého auta? Vzadu hučí ložisko, chce to rozhýbat brzdy. Zarezlá miska na tlumiči a seřidit karburátory :) Ale stojí to za to!!!
Kupoval jsem od Kůrkyna.
Jen a pouze originál stav !!! Jedinou úpravu, kterou jsem zatim provedl je nákup lepšího motoru - 1.5 77kw s dvojitými karburátory Dell´Orto! Ale original motor si samozrejme necham a zrenovuju ho a ulozim. A jednou az budu chtit z meho "youngtimera" udelat oficialne veterana, tak tam motor vratim a vse na aute bude original...teda bohuzel krome laku, ten original uz je nenavratne pryc :(
Přímý odkaz na video: http://www.youtube.com/watch?v=Nshg9KmGoyo&eurl=h1
hodnocení auta čtenáři: 9,94 b. |
spokojenost majitele: 10 b.
přidáno: 10.5.2010 |
majitel: Michal Dawn |
příspěvků: 22
hodnocení auta čtenáři: 7,76 b. |
spokojenost majitele: 9 b.
přidáno: 6.2.2009 |
majitel: daVedette |
příspěvků: 6
hodnocení auta čtenáři: 9,95 b. |
spokojenost majitele: 10 b.
přidáno: 3.12.2009 |
majitel: ReznikCZE |
příspěvků: 390
hodnocení auta čtenáři: 9,94 b. |
spokojenost majitele: 9 b.
přidáno: 22.2.2010 |
majitel: HorysMann |
příspěvků: 58
hodnocení auta čtenáři: 9,94 b. |
spokojenost majitele: 8 b.
přidáno: 1.9.2009 |
majitel: RS |
příspěvků: 31
Auto snů: Alfa Romeo 8C Competizione
Motor. osobnost: Tazio Nuvolari
Motto: Jenom italové dělaj auta!
další informace: www.alfisti.cz
kvalita sedadel:
brzdy:
zavazadlový prostor:
celková spokojenost:
Chcete zde mít také váš inzerát a platit pouze za kliknutí?
Více o programu Autoklik| Bomba, to chci. |
akční nabídky
o serveru |
inzerce |
kontakt
Sledovanost AUTO.CZ měří NetMonitor | SEO by TRUSTIA | V březnu 2010 navštívilo Auto.cz 397.612 reálných uživatelů (2.391.940 návštěv za měsíc).
AUTO.CZ abroad: autoinfo.pl Doporučujeme: invia.cz | frogu.cz | autofun.cz | auto.auteo.cz
Our partners: autobild.de | autobild.dk | autobild.es | autobild.ee | autoweek.nl | autoexpress.co.uk | autoplus.fr | autoswiat.pl