Rover 75 Tourer 2.0 CDT Connoisseur SE
zobrazit fotogalerii (39 fotek)
Navigace
- Slabé stránky
- Zkušenosti se servisem
- Zkušenosti s prodejcem
Popis vozu
Kombinace klasickeho anglického designu s modernimi prvky a motorem z BMW, dělá z tohoto krasavce nepřehlédnutelného účastníka silničního provozu za kterým se spousta lidí otočí, dost často odvažujících se popovídat či detailněji si prohlédnout tohoto anglického lorda.
Je to již můj druhý Rover, 16.5.2010 jsem prodal maličký hatchback Rover 220SDi (2.0 turbodiesel, 77kw, mark III) a naprosta spokojenost s tímto autem mě inspirovala ke koupi Rover 75.
Láska na první "click". Tohoto krasavce jsem našel na mobile.de a kombinace designu, luxusu, výbavy mě ihned přesvědčily že ho chci.
Popravdě já už dlouho snil o MG ZT-T což je prakticky to samé jako Rover 75 Tourer, jen ve sportovnějším hávu, patřící do stejného dnes již neexistujiciho koncernu MG/Rover group.
Ovšem kombinace copper leaf red metalízy, světlého koženého interiéru a maximální možné výbavy co se do Rover 75 dávala, rozhodly. Ano, mohu říci že jezdím ve svém snu :)
Prostě srdcová záležitost.
Popis:
Pevný podvozek s větším rozvorem z něj dělá velmi stabilní auto i při vyšších rychlostech. Dvoulitrový dieselový motor dodávaný koncernem BMW (M47,commonrail) se do tohoto krasavce dodával ve variantách 85kw a 96kw.
Verze 85kw se označuje CDT a verze 96kw CDTi. Já vlastním verzi CDT s 85kw. Přiznávám že verze CDTi by se hodila ale myslím si že těch baworáckých 85kw krásně postačí k rozpohybování tohoto tunu a půl vážícího krasavce. Samozřejmostí jsou i benzínové varianty 1.8 (88kw), 1.8 turbo (110kw), 2.0 V6 (110kw) a 2.5 V6 (130kw), zde se již nejedná o BMW motory ale o motory koncernu MG/Rover, diesely jsou vyjímka. Pokud by jste zatoužili po tomto krasavci a požadovali ještě silnější motor tak koncern MG/Rover vytvořil i verzi s 4.6 litrovým benzínovým motorem Ford Modular (194kw, V8) který se montoval do Fordu Mustang. Tato verze byla k dispozici jak v Roveru 75 tak u MG ZT, což jsou jak jsem již zmiňoval dvě identická auta. Zatím ale nemám informaci že by tyhle Ford Modular motory byly i ve verzi Tourer / ZT-T (kombi).
Spotřeba u tohoto krasavce je o něco vyšší než u BMW jelikož auto je i těžší, lze se s ním na okreskách dostat od 5,5l - 7.5l/100km, dálnice jezdím průměrně za 7,5l/100km (rychost z důvodu bodové tísně záměrně neuvádím :) a ve městě není problém se dostat od 7,4-10 l/100km. Je to jen o vaší těžké či lehké noze :)
Výbava:
Jak jsem již zmiňoval, dostalo se mi cti a velké náhody že vlastním Rover 75 v maximální možné verzi označované jako Celeste (nebe) nebo Connoisseur SE (fajnšmekr).
Vypisovat zde vše nebudu ale ve výbavě mám 8 airbagů, xenony, dešťové čidlo, parkovací asistent, tempomat, ABS, controla trakce, zabudovaná TV/navigace/CD changer (jednotka je identicka s BMW (VDO Dayton mapove podklady), palubní počítač, šíbr, vyhřívané sedačky / kožené sedačky, loketní opěrka, automatická dvouzonová klima, paměť nastavení sedačky, el.ovládání zrcátek, sklápění zrcátek, Webasto přídavné topení, zimní originál Rover alu kola 15", letní alu 17" .. atd atd. Popis je opravdu dlouhý.
Závěrem:
Dnes již bývala značka MG/Rover je poněkud čechy podceňována a opomíjena ale my Roveristi víme že jsou to držáky, spolehlivá a luxusní auta :)
Pokud se chcete odlišovat, mít luxusní a pohodlné auto za dnes již slušný peníz, které má svůj osobitý vzhled a kouzlo, neváhejte .)
Silné stránky
Podvozek, komfort / luxus, na diesel docela uvnitř tichý, spolehlivý, velmi pohodlný na dlouhé cesty.
Slabé stránky
žádné mě nenapadají :) asi jen horší dostupnost dílů, která ale díky ebay.co.uk a rimmerbros.com je dnes již minulostí :)
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
Jak jsem již psal je to spolehlivé auto a na servis mám dvorní Roverclub mechaniky, kapacity v oboru a dlouholeté servismany všech typů Roverů a MG. Zkušnost: 100%
Zatím jsem neměl žádnou závadu, zatím jen ladím detaily.
Auto bylo původním majitelem velmi opečovávané, garážované a pravidelně servisované (DEKRA certifikát)
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
Auto jsem si našel na mobile.de a nechal si jej přivézt dvorním Roverclub mechanikem až z "dalekých" Drážďan :)
Jelikož jsem tedy u koupě nebyl tak zde zkušenosti nemohu popsat ale co mi kolega říkal tak se jednalo a velmi profesionalni autosalon/autobazar kde oproti "českým vrakovištím" zvaným autobazary nebyl snad jediný vrak či zamaskované auto neboli "nahoře huj, dole fuj". Němci jsou prostě trochu někde jinde než my tady v ČR.
To je taky jeden z důvodů proč bych si v ČR nikdy auto nekoupil, je to tu samej podvodník. Snad jednou dospějem...
Novinky
- 6.8.2010 16:37 - Sraz MG/ROVER Rajhrad 2010
- obec Rajhrad, parkoviste Benediktinskeho klastera, 11.9.2010 (sobota) v 10.00hod.
- 24.5.2010 15:58 - Roverclub Tour 2010 (5.6.2010)
- Srdečně zveme příznivce a majitele značky MG / Rover na pravidelny sraz těchto britských aristokratů.
Sraz se koná 5.6-6.6.2010 u obce Boseň - zřícenina Valečov (u Mnichova Hradiště).
Harmonogram:
5.6.2010
8:30-10:15 Registrace na prostranství pod hradem Valečov
10:15-15:30 spanilá jizda na letiště Kněžmost - bohatý program.
15:30-21:00 spanilá jízda Českým Rájem, příjezd do rezervovaného kempu Juniorplus (obec Srbsko), další program + volná zábava až do rána.
Ohledně ubytování je nutná rezervace.
6.6.2010
..after party :) skupinový výlet do přirody atd. Rozloučeni a odjezd....
Přidejte se ....ať již vlastníte Rovera či MG nebo jste jen příznivcem značky :)
- 17.5.2010 11:09 - Rover 220SDi - prodán
- Můj první Rover (koupen 2006, rv.98, RF, 220SDi, 2.0 turbodiesel, 77kw) prodán 16.5.2010 do jižních Čech. Goodbye krasavče...
- 7.5.2010 13:00 - XIV. British Cars Owners Meeting 2010 (28. - 30. 5. 2010 ve Frenštátě pod Radhoštěm)
- Čtrnáctý sraz BCOM pro všechny britské značky pořádá Austin Club CZ a Moravian Mini´s Club v sobotu 29. května 2010 opět na Valašsku, pro vozy značek Austin, Morris, všech typů Mini, Rover, Hillman, MG, Triumph, Lotus, Marcos a dalších. Kde jinde než v kempu za kolibou. Zase jsme nenašli lepší ubyto a hlavně hospodu, co nezavírá.
Jde o sraz především majitelů a příznivců , tj. není bezpodmínečně nutné přijet výhradně anglickým autem, ale přijet vůbec. Nejde o hromadění vozů ale o setkání s lidmi stejné krve. Rovněž program je takto přizpůsobený, abychom si mohli pohovořit o našich miláčcích a vyměnit si mnohdy cenné informace, a to po oba večery.
Kdo z Vás to má více km než se dá ráno stihnout do 10.00, je otevřena registrace již v pátek navečer.
Co se dá dělat, když vyrazíte už v pátek: návštěva vedlejšího aquaparku, výlet na hory (lanovka je nad Frenštátem asi 3 km) nebo výlet do obchodů v Rožnově okolo náměstí či třeba výlet na Horečky ke skokanskému můstku atp.
Informace o Švestkozemi lze načerpat na http://valasske-kralovstvi.cz/extra/mapa
Program - najdete v pozvánce v PDF, začínáme v kempu v 9.30 rozpravou a v 10.00 startem Frenštátské Rally. Tento rok je start v kempu, cíl je tajný, aby to nebylo tak jednoduché ? a hlavní cena je tradičně bedna pravého šampaňského !!
Frenštátská rally se jede dle itineráře, za běžného provozu, doporučujeme spolujezdce, dále klasicky nezapomeňte zkontrolovat povinnou výbavu svého vozu a důležité - nezapomenout na fotoaparát.
KAM přijet: registrace je max. do 10.00 h v sobotu 29.5. v Autokempu ve Frenštátě - k Aquaparku lze trefit bez problémů, město není zas tak velké a kemp je hned vedle. Prosíme přihlášené účastníky o včasný příjezd.
Pokud si rezervujete ubytování v kempu
dle pokynů v pozvánce, vezměte si jen ručníky a případně i plavky. Ceny ubytování – podražili o 14 Kč /chatka. Kdo přijedete s malými dětmi, přibalte si malé topení sebou, sruby topí pouze noční proudem. Pokud si nerezervujete ubytování, doporučuji stan nebo počítejte s standardní ubytovnou. Myslím, že je škoda odjet ještě v sobotu, poněvadž pořádná zábava začíná večer…
Dovolil bych si čtenáře tohoto webu poprosit o registrační SMS na tel. 602 82 71 72 s údaji:
Vaše příjmení Město či okres Typ vozu
a to z toho důvodu, abychom stihli pro Vás vytisknout Itinerář Rally.
Děkujeme
Věříme, že dorazíte i Vy s Vaším britským klenotem !
za pořadatele:
Martin Ptáčník
martin@minimorava.cz
Fotogalerie
Video
Pro vložené video nebyl nalezen vhodný přehrávač. Pro jeho spuštění použijte přímý odkaz.Přímý odkaz na video.
Diskuse: Rover 75 Tourer 2.0 CDT Connoisseur SE
- Re: Re: Airbagy 19.04.2010 09:12 Donnie
- Re: Airbagy 19.04.2010 08:50 JEYTEE
- to all 19.04.2010 08:47 JEYTEE
- Airbagy 19.04.2010 08:30 Donnie
- Re: Luxusné auto? 19.04.2010 00:19 Luke (BMW_fans)
- Re: Re: Commonrail? 18.04.2010 17:04 MichalBMW (BMWfans)
- Re: Commonrail? 18.04.2010 16:25 QuinGaller
- Luxusné auto? 18.04.2010 16:24 emil12345
- MG - ZT 18.04.2010 14:17 AnGeor
Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem! nepřihlášený | přihlásit | zaregistrovat